ברוסקטה עם גבינה בולגרית למריחה, קוביות סלק צלוי וארוגולה
סלק צלוי, ארוגולה וגבינה בולגרית למריחה, שילוב טעים במיוחד!
המרכיבים לל-16-22 יחידות:
- 1-2 כוסות עלי ארוגולה, שטופים
- 500 גרם מלח גס
- 400 גרם סלק אדום, שלם וקלוף
- 3 ג'בטות (באיטלקית: צ'בטות)
- שמן זית
- 2 שיני שום
- 1 חב' (200 גרם) בולגרית למריחה פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
מומלץ לקלוף סלק כשהידיים עטויות כפפות חד פעמיות או שקיות ניילון קטנות, משום שהסלק יצבע את ידיכם באדום-סגול. סלק: מחממים את התנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
מפזרים בתבנית שכבה אחידה של מלח גס (סה"כ 400 גרם סלק). מניחים את הסלקים בתבנית וכשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 50-60 דקות עד שניתן לנעוץ סכין בסלקים.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בהם. נפטרים מהמלח. חותכים את הסלקים לקוביות קטנות.
-
04.
ברוסקטות: פורסים את הג'בטות לפרוסות ברוחב 1-5 ס"מ ומושחים אותן בשמן זית משני צדדיהן בעזרת מברשת סיליקון.
-
05.
מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה. כשהמחבת חמה שמים בתוכה פרוסות, בשכבה אחת. קולים כל צד כ-2-3 דקות, תוך שהופכים בעזרת מלקחיים עד להופעת השחמה קלה וסימני צריבה יפים בשני הצדדים. ממשיכים כך עם יתרת הפרוסות.
טיימר מופעל
-
06.
קולפים שן שום וחוצים אותה לרוחבה. משפשפים את צידן העליון של הפרוסות בשן השום ומסדרים על צלחת הגשה גדולה/מגש.
-
07.
מורחים את הברוסקטות בגבינה בולגרית למריחה של "פיראוס".
-
08.
מפזרים על כל ברוסקטה מספר קוביות סלק צלוי.
-
09.
מפזרים מעל הסלק 1-3 עלי ארוגולה (לפי הטעם) ומגישים מיד.