ברוסקטה עם בולגרית למריחה וסלק צלוי | השף הלבן

ברוסקטה עם גבינה בולגרית למריחה, קוביות סלק צלוי וארוגולה

סלק צלוי, ארוגולה וגבינה בולגרית למריחה, שילוב טעים במיוחד!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברוסקטה עם גבינה בולגרית למריחה, קוביות סלק צלוי וארוגולה
צילום: אסף אמברם

המרכיבים לל-16-22 יחידות:

  • 1-2 כוסות עלי ארוגולה, שטופים
  • 500 גרם מלח גס
  • 400 גרם סלק אדום, שלם וקלוף
  • 3 ג'בטות (באיטלקית: צ'בטות)
  • שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 חב' (200 גרם) בולגרית למריחה פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ לקלוף סלק כשהידיים עטויות כפפות חד פעמיות או שקיות ניילון קטנות, משום שהסלק יצבע את ידיכם באדום-סגול. סלק: מחממים את התנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מפזרים בתבנית שכבה אחידה של מלח גס (סה"כ 400 גרם סלק). מניחים את הסלקים בתבנית וכשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 50-60 דקות עד שניתן לנעוץ סכין בסלקים.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 03.

    מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בהם. נפטרים מהמלח. חותכים את הסלקים לקוביות קטנות.

  • 04.

    ברוסקטות: פורסים את הג'בטות לפרוסות ברוחב 1-5 ס"מ ומושחים אותן בשמן זית משני צדדיהן בעזרת מברשת סיליקון.

  • 05.

    מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה. כשהמחבת חמה שמים בתוכה פרוסות, בשכבה אחת. קולים כל צד כ-2-3 דקות, תוך שהופכים בעזרת מלקחיים עד להופעת השחמה קלה וסימני צריבה יפים בשני הצדדים. ממשיכים כך עם יתרת הפרוסות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    קולפים שן שום וחוצים אותה לרוחבה. משפשפים את צידן העליון של הפרוסות בשן השום ומסדרים על צלחת הגשה גדולה/מגש.

  • 07.

    מורחים את הברוסקטות בגבינה בולגרית למריחה של "פיראוס".

  • 08.

    מפזרים על כל ברוסקטה מספר קוביות סלק צלוי.

  • 09.

    מפזרים מעל הסלק 1-3 עלי ארוגולה (לפי הטעם) ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)