מקלות-טוסט חמד, זיתים וחצילים עם מטבל עגבניות | השף הלבן

מקלות-טוסט חמד, זיתים וחצילים עם מטבל עגבניות

בין נשנוש לארוחה קלה. מקלות הטוסט האלה מצויינים לארוח. יש ילדים בין האורחים שנמנעים מחציל? גם בלעדיו הטוסט יהיה טעים

מקלות-טוסט חמד, זיתים וחצילים עם מטבל עגבניות מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות-טוסט חמד, זיתים וחצילים עם מטבל עגבניות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

למטבל העגבניות:
  • 4 עגבניות
  • מלח, פלפל
  • 1 תמר מיובש מגולען
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מלח, פלפל, אורגנו
  • 1 כף שמן זית
  • 8 פרוסות לחם לטוסט
  • 4 פרוסות גבינת חמד (מהצלע הגדולה) 5%
  • 1/2 כוס זיתים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את פרוסות החציל, בוזקים מלח, פלפל ואורגנו ומזלפים מעט שמן זית. אופים כ 30 דקות עד שהחציל מזהיב ורך.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים טוסטר פסים*  ומשמנים קלות בשמן זית. מניחים על כל אחת מ 4 פרוסות לחם פרוסת חמד, 2-3 פרוסות חציל וזיתים. מכסים בפרוסת לחם נוספת ומכניסים לטוסטר לכ 10 דקות עד שהלחם מזהיב והגבינה נמסה. מוציאים וחותכים בסכין גדולה למקלות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לרסק חלק. מגישים לצד מקלות הטוסט.* אין לכם מכשיר טוסט? יש לו תחליף: חממו פלנצ'ה או מחבת כבדה והברישו בשמן זית או חמאה. הניחו בה את הטוסט, עליו צלחת שטוחה ועליה משהו כבד (קופסאת שימורים למשל). כשצד אחד משחים הפכו לצד השני.

הכנת? כאן מדרגים
(0)