מקלות-טוסט חמד, זיתים וחצילים עם מטבל עגבניות
בין נשנוש לארוחה קלה. מקלות הטוסט האלה מצויינים לארוח. יש ילדים בין האורחים שנמנעים מחציל? גם בלעדיו הטוסט יהיה טעים
המרכיבים ל4:
- 4 עגבניות
- מלח, פלפל
- 1 תמר מיובש מגולען
- 2 כפות שמן זית
- 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- מלח, פלפל, אורגנו
- 1 כף שמן זית
- 8 פרוסות לחם לטוסט
- 4 פרוסות גבינת חמד (מהצלע הגדולה) 5%
- 1/2 כוס זיתים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את פרוסות החציל, בוזקים מלח, פלפל ואורגנו ומזלפים מעט שמן זית. אופים כ 30 דקות עד שהחציל מזהיב ורך.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים טוסטר פסים* ומשמנים קלות בשמן זית. מניחים על כל אחת מ 4 פרוסות לחם פרוסת חמד, 2-3 פרוסות חציל וזיתים. מכסים בפרוסת לחם נוספת ומכניסים לטוסטר לכ 10 דקות עד שהלחם מזהיב והגבינה נמסה. מוציאים וחותכים בסכין גדולה למקלות.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לרסק חלק. מגישים לצד מקלות הטוסט.* אין לכם מכשיר טוסט? יש לו תחליף: חממו פלנצ'ה או מחבת כבדה והברישו בשמן זית או חמאה. הניחו בה את הטוסט, עליו צלחת שטוחה ועליה משהו כבד (קופסאת שימורים למשל). כשצד אחד משחים הפכו לצד השני.