כריך מלנזנה | השף הלבן

כריך מלנזנה

מתכון של דן פלס ממשחקי השף ברשת 13 לכריך פתוח של ג'בטה עם חציל מוטגן, רוטב עגבניות שרי ומוצרלה ופרמזן

מאת: דן פלס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך מלנזנה
צילום: משחקי השף (רשת 13) עיצוב: משחקי השף (רשת 13)

המרכיבים ל2 מנות:

  • 1 חציל
  • 20 עגבניות שרי צבעוניות
  • 15 מ"ל חומץ בן יין אדום
  • צרור בזיליקום
  • 1 שן שום
  • 1 ג'בטה
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 20 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • מלח לפי הטעם
  • 20 מ"ל שמן זית
  • 1 פלפל חלפיניו פרוס דק
  • 300 מ"ל שמן זרעי ענבים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן חצי עמוק במחבת.

  • 02.

    מקלפים את החציל, פורסים ומטגנים עד השחמה. מעבירים לנייר סופג.

  • 03.

    פורסים את הלחם, מושחים בשמן זית, בוזקים מלח וצולים קלות במחבת

  • 04.

    מחממים תנור ל-200 מעלות

  • 05.

    את עגבניות השרי צורבים עד השחמה יפה בתנור, מוציאים ומצננים קלות.

  • 06.

    טוחנים גס בבלנדר את העגבניות יחד עם חומץ, מלח, שום ובזיליקום

  • 07.

    הרכבת המנה: מניחים רוטב על הלחם, חציל ומעליו עוד רוטב. רוטב על החציל

  • 08.

    מעטרים בפרוסות מוצרלה ושורפים קלות עם ברנר או בתנור

  • 09.

    מעטרים בעשבי תיבול, פרוסות דקות של חלפניו, מלא פרמזן מגורר ושמן זית.

הכנת? כאן מדרגים
(2)