כריך מלנזנה
מתכון של דן פלס ממשחקי השף ברשת 13 לכריך פתוח של ג'בטה עם חציל מוטגן, רוטב עגבניות שרי ומוצרלה ופרמזן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: משחקי השף (רשת 13)
עיצוב: משחקי השף (רשת 13)
המרכיבים ל2 מנות:
- 1 חציל
- 20 עגבניות שרי צבעוניות
- 15 מ"ל חומץ בן יין אדום
- צרור בזיליקום
- 1 שן שום
- 1 ג'בטה
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 20 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- מלח לפי הטעם
- 20 מ"ל שמן זית
- 1 פלפל חלפיניו פרוס דק
- 300 מ"ל שמן זרעי ענבים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת.
-
02.
מקלפים את החציל, פורסים ומטגנים עד השחמה. מעבירים לנייר סופג.
-
03.
פורסים את הלחם, מושחים בשמן זית, בוזקים מלח וצולים קלות במחבת
-
04.
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
05.
את עגבניות השרי צורבים עד השחמה יפה בתנור, מוציאים ומצננים קלות.
-
06.
טוחנים גס בבלנדר את העגבניות יחד עם חומץ, מלח, שום ובזיליקום
-
07.
הרכבת המנה: מניחים רוטב על הלחם, חציל ומעליו עוד רוטב. רוטב על החציל
-
08.
מעטרים בפרוסות מוצרלה ושורפים קלות עם ברנר או בתנור
-
09.
מעטרים בעשבי תיבול, פרוסות דקות של חלפניו, מלא פרמזן מגורר ושמן זית.
הכנת? כאן מדרגים