מתכון לעוגת גבינה נהדרת בציפוי תותים
עוגת גבינה לשבועות המורכבת מבסיס בסיקוויטים, מלית גבינה וציפוי מחית תותים. עוגה לבנה אדומה מרהיבה לימי החג

המרכיבים ל 10 מנות:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 70 גרם חמאה מומסת
- 10 תותים בינוניים
- 1 כף גדושה סוכר
- 750 גרם גבינת שמנת 30%
- 250 גרם גבינה 5%
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 מיכל שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
-
01.
בסיס העוגה: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
-
02.
מלית התותים: מרסקים את התותים יחד עם הסוכר במעבד מזון לתערובת חלקה. שומרים במקרר.
-
03.
מחממים תנור ל-120 מעלות.
-
04.
הכנת מלית גבינה: מערבבים את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים היטב, מוסיפים את השמנת וטורפים לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
05.
יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ואופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
06.
לאחר צינון יוצקים על העוגה את מלית התותים.