מתכון רוטב יוגורט לירקות קלויים | השף הלבן

רוטב יוגורט לירקות קלויים

רוטב יוגורט פיקנטי, מומלץ לשדרוג אנטיפסטי, סלטים או כמטבל

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רוטב יוגורט לירקות קלויים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 100 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס" מפוררת
  • 2 גביעים יוגורט "תנובה" 1.5%
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
  • 1 מלפפון חמוץ קטן קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מועכים את הפטה עם חצי כוס יוגורט בקערה. מוסיפים בהדרגה את היוגורט הנותר.

  • 02.

    מוסיפים מיץ וקליפת לימון, מלפפון חמוץ, עשבי תיבול ושום. מתבלים בפלפל לפי הטעם.

  • 03.

    יוצקים את הרוטב על ירקות קלויים, אפויים או מבושלים.

הכנת? כאן מדרגים
(130)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.