חמאות בטעמים
ארבעה מתכונים לחמאות בטעמים שלא דמיינתם שאפשר להכין. חמאת תפוז ודבש ש-וואו זה אחד הדברים הטעימים שהכנתי לאחרונה. חמאת עשבי תיבול ושום מושלמת, חמאת עגבניות וחמאת אוכמניות עם אוכמניות טריות!
אחרי שמכינים את החמאה יוצרים ממנה גליל בתוך נייר אפייה ומקררים. זה רעיון מושלם לבראנץ׳ חגיגי, להביא כמתנה, להוסיף לטיגון של חביתות או דגים וכמובן שזה מושלם פשוט ככה על פרוסת לחם.
המרכיבים לכל מתכון מתאים לגליל אחד של חמאה:
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- גרידה משני תפוזים קטנים או תפוז אחד גדול
- 2-3- כפות דבש (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
- רבע כפית מלח
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- חופן פטרוזיליה/כוסברה/גם וגם
- חופן שמיר (למי שאוהב)
- חצי כפית אורגנו יבש
- שליש כפית מלח
- 1 שן שום
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 4-5- יחידות של עגבניות מיובשות
- 1 שן שום
- 1 כפית פפריקה מעושנת (או רגילה)
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 1 קופסת אוכמניות
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- רבע כפית מלח
- 1 גרידה מלימון שלם
הוראות הכנה:
-
01.
לחמאת אוכמניות:
-
02.
שמים בסיר קטן את האוכמניות והסוכר ומבשלים כ7-10 דקות עד שהאוכמניות רכות, אפשר למעוך חלק מהן עם כף.
טיימר מופעל
-
03.
כשרוב הנוזלים מתאדים (אבל זה עדיין קצת נוזלי) מעבירים לצלחת ומקררים במקרר לצינון מוחלט.
-
04.
ממשיכים עם המשך המתכון לכל החמאות:
-
05.
*לכל שאר החמאות:
-
06.
שמים במעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים למרקם אחיד.
-
07.
עוצרים את פעולת המעבד מדי פעם ועוזרים לכל המרכיבים להתאחד.
-
08.
מעבירים את החמאה לנייר אפייה ובעזרת קלף מעצבים לצורת גליל. מקררים במקרר או במקפיא לקירור מלא.
-
09.
חותכים לעיגולים סמוך להגשה.
-
10.
שומרים בשקית/קופסא אטומה היטב במקרר עד חודשיים.