צ'טני סלק ופירות יער
הרבה יותר טעים מסלטים קנויים, נטול תוספים מלאכותיים, ונשמר היטב לאורך זמן. השימוש במוצרים מוקפאים מקצר מאוד את משך ההכנה.
המרכיבים ל1.5 ק"ג:
- 2 כפות שמן בטעם ניטרלי (תירס או חמניות)
- 2 בצלים סגולים קצוצים
- 1 כף גרגרי חרדל שלמים כתושים קלות (במכתש תבלינים)
- ½ כף גרגרי כוסברה שלמים כתושים קלות
- 4 ראשי ציפורן שלמים
- ¼-1 כפית פתיתי צ'ילי מיובש (לפי דרגת החריפות הרצויה)
- 1 כף בהרת לקובה (תערובת תבלינים מוכנה)
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- ½ כפית קינמון טחון
- ¼ כפית מלח
- 1 שקית (800 גרם) סלק מוקפא "סנפרוסט" מופשר וחתוך לקוביות של 1.5 ס"מ
- ⅔1 כוסות (350 מ"ל) חומץ (רגיל או חומץ יין לבן)
- ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר חום בהיר (או סוכר דמררה)
- 1 שקית (300 גרם) תערובת פירות יער מוקפאים "סנפרוסט"
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
הוראות הכנה:
-
01.
4pt 0cm
-
02.
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:
-
03.
0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
-
04.
מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את כל התבלינים, ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים סלק ומערבבים היטב. מוסיפים חומץ וסוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פירות היער, ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות. מערבבים פעמיים־שלוש במהלך הבישול.
טיימר מופעל
-
05.
מסירים את המכסה, מגביהים את הלהבה ומרתיחים 7-6 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים להרתיח עד שכמות הנוזלים מצטמצמת מאוד והצ'טני מסמיך - 12-8 דקות בערך. מעבירים את הצ'טני לצנצנות זכוכית מעוקרות, מכסים בריבוע של נייר אפייה וסוגרים מעליו את המכסה. מצננים. הצנצנות הסגורות ישמרו במקרר כחודשיים (אחרי הפתיחה כשבועיים) ובמקפיא כחצי שנה. נהדר לצד בשר או עוף צלוי - קר או חם, עם גבינות לבנות חצי קשות, כתיבול בכריך.טיפ: כדאי לחלק את הצ'טני לכמה צנצנות קטנות ולא לצנצנות גדולות. כך מבטיחים שתכולת צנצנת שנפתחה תחוסל לפני שתתקלקל.
טיימר מופעל