מתכון עוגת גבינה אוראו וקרמל | השף הלבן

עוגת גבינה אוראו וקרמל

עוגת גבינה אוראו וקרמל, טעם מפתיע וממכר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה אוראו וקרמל

המרכיבים ל 16:

המרכיבים לשכבת הבסיס
  • 32 עוגיות אוראו (2 חבילות) מרוסקות
  • 75 גרם חמאה מומסת
למוס הגבינה
  • 500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 500 גרם גבינה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 1 פודינג וניל (אינסטנט)
  • 1 שקית סוכר וניל
לציפוי ומילוי
  • 3 כפות פירורי אוראו מתוך הכמות של הבסיס
  • 3 חופנים נטיפי שוקולד קטנטנים
  • סירופ קרמל
  • סירופ שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס

  • 02.

    לערבב את פירורי העוגיות (פחות 3 כפות) עם החמאה לתערובת אחידה ולשטח בתחתית של תבנית עגולה. להדק היטב (אני מהדקת בעזרת תחתית של כוס) ולהכניס למקרר.

  • 03.

    הכנת מוס הגבינה

  • 04.

    להקציף את השמנת עם אבק הסוכר לקצפת יציבה.

  • 05.

    לערבב את הגבינות עם הפודינג וסוכר הוניל היטב בעזרת מטרפה.

  • 06.

    להעביר כמה כפות מהקצפת לתערובת הגבינות ולערבב לתערובת אוורירית.

  • 07.

    להוסיף פנימה את שאר הקצפת ולאחד בתנועות קיפול למוס אחיד.

  • 08.

    לצקת מחצית מכמות מוס הגבינה על בסיס העוגיות, לפזר את הפירורים שהשארנו בצד, לטפטף קצת סירופ קרמל ולצקת מעל את שארית מוס הגבינה.

  • 09.

    ליישר את פני העוגה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.

  • 10.

    אחרי שעה להוציא את העוגה מהמקרר, לזרות את נטיפי השוקולד, לקשט בסירופ שוקולד וסירופ קרמל ולשמור בקירור עד להגשה.

  • 11.

    אחרי שחותכים אותה הסירופ נוזל מהצדדים, ואם לא, מוסיפים קצת.

הכנת? כאן מדרגים
(78)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.