עוגת גבינה אוראו וקרמל
עוגת גבינה אוראו וקרמל, טעם מפתיע וממכר
המרכיבים ל16:
- 32 עוגיות אוראו (2 חבילות) מרוסקות
- 75 גרם חמאה מומסת
- 500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
- 3 כפות אבקת סוכר
- 500 גרם גבינה 5%
- 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
- 1 פודינג וניל (אינסטנט)
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות פירורי אוראו מתוך הכמות של הבסיס
- 3 חופנים נטיפי שוקולד קטנטנים
- סירופ קרמל
- סירופ שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס
-
02.
לערבב את פירורי העוגיות (פחות 3 כפות) עם החמאה לתערובת אחידה ולשטח בתחתית של תבנית עגולה. להדק היטב (אני מהדקת בעזרת תחתית של כוס) ולהכניס למקרר.
-
03.
הכנת מוס הגבינה
-
04.
להקציף את השמנת עם אבק הסוכר לקצפת יציבה.
-
05.
לערבב את הגבינות עם הפודינג וסוכר הוניל היטב בעזרת מטרפה.
-
06.
להעביר כמה כפות מהקצפת לתערובת הגבינות ולערבב לתערובת אוורירית.
-
07.
להוסיף פנימה את שאר הקצפת ולאחד בתנועות קיפול למוס אחיד.
-
08.
לצקת מחצית מכמות מוס הגבינה על בסיס העוגיות, לפזר את הפירורים שהשארנו בצד, לטפטף קצת סירופ קרמל ולצקת מעל את שארית מוס הגבינה.
-
09.
ליישר את פני העוגה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
-
10.
אחרי שעה להוציא את העוגה מהמקרר, לזרות את נטיפי השוקולד, לקשט בסירופ שוקולד וסירופ קרמל ולשמור בקירור עד להגשה.
-
11.
אחרי שחותכים אותה הסירופ נוזל מהצדדים, ואם לא, מוסיפים קצת.