מתכון עוגת גבינה אוראו וקרמל | השף הלבן

עוגת גבינה אוראו וקרמל

עוגת גבינה אוראו וקרמל, טעם מפתיע וממכר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה אוראו וקרמל

המרכיבים ל16:

המרכיבים לשכבת הבסיס
  • 32 עוגיות אוראו (2 חבילות) מרוסקות
  • 75 גרם חמאה מומסת
למוס הגבינה
  • 500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 500 גרם גבינה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
  • 1 פודינג וניל (אינסטנט)
  • 1 שקית סוכר וניל
לציפוי ומילוי
  • 3 כפות פירורי אוראו מתוך הכמות של הבסיס
  • 3 חופנים נטיפי שוקולד קטנטנים
  • סירופ קרמל
  • סירופ שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס

  • 02.

    לערבב את פירורי העוגיות (פחות 3 כפות) עם החמאה לתערובת אחידה ולשטח בתחתית של תבנית עגולה. להדק היטב (אני מהדקת בעזרת תחתית של כוס) ולהכניס למקרר.

  • 03.

    הכנת מוס הגבינה

  • 04.

    להקציף את השמנת עם אבק הסוכר לקצפת יציבה.

  • 05.

    לערבב את הגבינות עם הפודינג וסוכר הוניל היטב בעזרת מטרפה.

  • 06.

    להעביר כמה כפות מהקצפת לתערובת הגבינות ולערבב לתערובת אוורירית.

  • 07.

    להוסיף פנימה את שאר הקצפת ולאחד בתנועות קיפול למוס אחיד.

  • 08.

    לצקת מחצית מכמות מוס הגבינה על בסיס העוגיות, לפזר את הפירורים שהשארנו בצד, לטפטף קצת סירופ קרמל ולצקת מעל את שארית מוס הגבינה.

  • 09.

    ליישר את פני העוגה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.

  • 10.

    אחרי שעה להוציא את העוגה מהמקרר, לזרות את נטיפי השוקולד, לקשט בסירופ שוקולד וסירופ קרמל ולשמור בקירור עד להגשה.

  • 11.

    אחרי שחותכים אותה הסירופ נוזל מהצדדים, ואם לא, מוסיפים קצת.

הכנת? כאן מדרגים
(78)