עוגת גבינה בציפוי אוכמניות לשפים מתחילים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בציפוי קונפיטורת אוכמניות

עוגת גבינה בציפוי אוכמניות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בציפוי אוכמניות

המרכיבים ל 12 מנות תבנית עגולה בקוטר 26/24:

תחתית:
  • 3 ביצים מופרדות
  • 0.75 כוס סוכר
  • 1 כף שמן
  • 0.75 כוס קמח תופח כשר לפסח או קמח מצה דק
  • 100 גרם שוקולד מריר של כרמית קצוץ גס
למלית:
  • 2 שמנת מתוקה של תנובה
  • 0.5 כוס חלב תנובה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 0.5 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 2 גבינה לבנה 5% / 9% תנובה
  • 0.75 כוס מים רותחים
  • 1 שקית(14 גר´) ג´לטין נטול טעם
ציפוי:
  • 0.5 קופסה שימורי אוכמניות או קונפיטורת אוכמניות (300-400גר´)
  • 1 כפית ג´לטין
  • 0.25 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    להקציף חלבונים וסוכר

  • 02.

    בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את השמן בהדרגה 

  • 03.

    להוסיף לקערת הקצף.

  • 04.

    לערבב את הקמח עם השוקולד ולקפל לקערת הקצף עד קבלת עיסה אחידה. 

  • 05.

    מעבירים לתבנית מס´ 26 משומנת ואופים 15-20 דק´ בחום בינוני (175).  

  • 06.

    שמים בקערה את השמנת,החלב,פודינג,סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם חלק.

  • 07.

    לערבב את הגבינה ולהוסיף לקרם.

  • 08.

    מבליעים את הג´לטין במים החמים עד שימס כליל, מוסיפים לקרם הגבינה ומוודאים שיתאחדו היטב.

  • 09.

    לשים בצד מעט מהקרם לקישוט והשאר לשטח על העוגה האפויה ולהכניס למקרר כ-שעה.

  • 10.

    1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קונפיטורת אוכמניות (300-400גר´)1 כפית ג´לטין

  • 11.

    1/4 כוס מים רותחים

  • 12.

    לשים בקערה את האוכמניות, להמיס את הג´לטין ולהוסיף לאוכמניות, לערבב היטב.

  • 13.

    לקשט את העוגה עם הקרם מסביב עם מזלף ויוצקים את האוכמניות במרכז העוגה משטחים יפה מסביב.** שומרים במקרר את העוגה 24 שעות לפני ההגשה 

הכנת? כאן מדרגים
(44)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.