מתכון לעוגת גבינה בציפוי קונפיטורת אוכמניות
עוגת גבינה בציפוי אוכמניות

המרכיבים ל 12 מנות תבנית עגולה בקוטר 26/24:
- 3 ביצים מופרדות
- 0.75 כוס סוכר
- 1 כף שמן
- 0.75 כוס קמח תופח כשר לפסח או קמח מצה דק
- 100 גרם שוקולד מריר של כרמית קצוץ גס
- 2 שמנת מתוקה של תנובה
- 0.5 כוס חלב תנובה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 0.5 כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 2 גבינה לבנה 5% / 9% תנובה
- 0.75 כוס מים רותחים
- 1 שקית(14 גר´) ג´לטין נטול טעם
- 0.5 קופסה שימורי אוכמניות או קונפיטורת אוכמניות (300-400גר´)
- 1 כפית ג´לטין
- 0.25 כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
להקציף חלבונים וסוכר
-
02.
בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את השמן בהדרגה
-
03.
להוסיף לקערת הקצף.
-
04.
לערבב את הקמח עם השוקולד ולקפל לקערת הקצף עד קבלת עיסה אחידה.
-
05.
מעבירים לתבנית מס´ 26 משומנת ואופים 15-20 דק´ בחום בינוני (175).
-
06.
שמים בקערה את השמנת,החלב,פודינג,סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם חלק.
-
07.
לערבב את הגבינה ולהוסיף לקרם.
-
08.
מבליעים את הג´לטין במים החמים עד שימס כליל, מוסיפים לקרם הגבינה ומוודאים שיתאחדו היטב.
-
09.
לשים בצד מעט מהקרם לקישוט והשאר לשטח על העוגה האפויה ולהכניס למקרר כ-שעה.
-
10.
1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קונפיטורת אוכמניות (300-400גר´)1 כפית ג´לטין
-
11.
1/4 כוס מים רותחים
-
12.
לשים בקערה את האוכמניות, להמיס את הג´לטין ולהוסיף לאוכמניות, לערבב היטב.
-
13.
לקשט את העוגה עם הקרם מסביב עם מזלף ויוצקים את האוכמניות במרכז העוגה משטחים יפה מסביב.** שומרים במקרר את העוגה 24 שעות לפני ההגשה