עוגת גבינה אפויה קלה - מתכון קליל לעוגה נהדרת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה

קבלו מתכון קליל לעוגת גבינה אפויה קלאסית שכל האורחים ייזכרו

מאת: נרקיס גולבנדי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ:

לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
  • 750 גרם גבינה לבנה (אפשר 5%)
  • 1 גביע שמנת
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
לציפוי:
  • 2 גביעי שמנת
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל- 180 מעלות

  • 02.

    לבסיס העוגה: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה ומשטחים את התערובת בתבנית ומהדקים אותה.

  • 03.

    למלית: מערבבים גבינה, שמנת, קמח, קורנפלור, חלמונים וחצי כוס סוכר בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 04.

    מקציפים חלבונים עם יתרת (חצי השני) של הסוכר לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינה. יוצקים על בסיס ומיישרים.

  • 05.

    אופים כשעה, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

  • 06.

    מוציאים את העוגה ומצננים אותה כ-10 דקות, עד שהעוגה חוזרת לגובהה המקורי. עדיין לא מכבים את התנור.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מצפים את העוגה ואופים שוב: מערבבים שמנת עם סוכר בקערה. יוצקים על העוגה ומחליקים.

  • 08.

    אופים כ-10 דקות,עד שהציפוי יציב ומצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מומלץ לכסות את העוגה בניילון נצמד ולהעביר למקרר ללילה שלם.

הכנת? כאן מדרגים
(821)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.