עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת - קינוח בלתי נשכח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בטעמה המוכר ובציפוי קרם שמנת בטעם וניל

מאת: דליה עידן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • גרידת קליפת לימון
  • 1 חלמון
  • 3/4 כוס קמח תופח
לתערובת:
  • 2 קופסאות גבינה לבנה 5% (סה"כ 500 גר')
  • 1 כוס סוכר
  • כפית מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים שלמות
לציפוי:
  • 2 גביע שמנת חמוצה
  • 3 שקיות סוכר וניל
לקישוט:
  • פירות העונה

הוראות הכנה:

  • 01.

     להכנת הבסיס- מערבלים את החומרים לכדי בצק פירורים ולשטח בתבנית עגולה מס' 26 למשטח דק.

  • 02.

     לערבל את חומרי המילוי לכדי לבלילה ולצקת על הבצק.

  • 03.

    אופים בתנור למשך 40 דקות, על הבצק להשאיר בהיר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    להכנת הציפוי: 2 שמנת חמוצה + 3 שקיות סוכר וניל – לערבב היטב ולצקת על העוגה החמה לאחר שהוצאה מהתנור.

  • 05.

    אופציות לקישוט: לאחר צינון העוגה במקרר ניתן לקשט עם קצפת ופירות כיד הדימיון הטובה.

הכנת? כאן מדרגים
(75)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.