פלפל קלוי במילוי חם של קינואה וגבינות
אנטי פסטי צבעוני, בריא וטעים.

המרכיבים ל חד פעמית 10X10:
- 2 פלפלים גדולים, אדומים טריים
- מלח
- 1/2 כוס קינואה
- 1 כף עלי טימין
- מלח גס
- פלפל לבן
- שמן זית
- 120 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 2 כפות גבינת גלעד מגוררת גס
- 1 עגבנייה בינונית, קצוצה דק
- פלפל לבן
- 2 כפות עלי נענע קצוצים
- 2 כפות פירורי לחם עבים
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים ליטר מים עם קורט מלח. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות עד לריכוך עדין של הקינואה. מסננים ומצננים במים קרים. מייבשים במסננת.
טיימר מופעל
-
02.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
-
03.
שוטפים היטב את הפלפלים וחוצים אותם לאורכם עם הענף. משאירים את הענף מחובר לעיטור.
-
04.
מרוקנים מכל חצי פלפל את הגרעינים. משאירים את בסיס הענף.
-
05.
מניחים את הפלפלים בתבנית , כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
-
06.
מפזרים בחצאי הפלפלים קורט עלי טימין, קורט מלח גס, מעט פלפל לבן וחצי כפית שמן זית. מורחים את השמן עם האצבע על פני חלקם הפנימי של הפלפלים.
-
07.
הופכים את הפלפלים כך שצידם הפתוח כלפי מטה. יוצקים 2 כפות שמן זית לצלוחית. מגלגלים נייר סופג למעין מברשת, טובלים בשמן הזית ומורחים על הפלפלים שכבת שמן עדינה.
-
08.
צולים את הפלפלים בתנור למשך 20-25 דקות עד לריכוך וקבלת צבע צלוי. יש לשים לב שלא לרכך יותר מדי את בשר הפלפלים בצלייה.
טיימר מופעל
-
09.
בתום האפייה, מוציאים את הפלפלים מהתנור אל משטח העבודה. מכסים אותם במהירות בניילון נצמד. מצננים בכיסוי הניילון כ-15 דקות. לאחר הצינון, מסירים את הניילון הנצמד וקולפים בעדינות את הפלפלים בעודם בתבנית, כדי שצורתם תישמר.
טיימר מופעל
-
10.
מניחים את הקינואה בקערה, ומערבבים עם חצי כפית מלח, מפוררים את גבינת הכנען, מוסיפים את הקצ'קבל, כף שמן זית, עגבנייה קצוצה, קורט פלפל לבן עדין ועלי הנענע הקצוצים.
-
11.
הופכים את הפלפלים כך, שצידם הפתוח כלפי מעלה, יוצרים מעין כדור מאורך ודחוס קלות מהמילוי. מניחים בכל מרכז פלפל לאורכו.
-
12.
עוטפים את המילוי עם קצוות הפלפלים וסוגרים. מהדקים בעדינות.
-
13.
לפני ההגשה מסדרים את הפלפלים בתבנית,יוצקים עליהם מעט שמן זית ובוזקים מעט מפירורי הפנקו.
-
14.
צולים בתנור חם למשך 5-6 דקות.
טיימר מופעל
-
15.
מגישים חם כתוספת או כמנה ראשונה.