גלקטובורקו, הגרסה המלוחה – סיגר במילוי גבינה בולגרית
ליוונים יש המון מאפים ממולאים בגבינה. קבלו את הגלקטובורקו – בצק פילו במילוי קרמי של סולת ובולגרית
המרכיבים ל12 יחידות:
- 6 עלי פילו מעדנות, מפשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 1/3 כוס שמן זית או חמאה מומסת
- 1.5 כוסות חלב "תנובה"
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 5 כפות מחוקות סולת
- 250 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" 5%, מפוררת
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את המילוי: שמים בסיר חלב ואגוז מוסקט ומביאים לסף רתיחה. על להבה בינונית מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל ולערבב כ 5 דקות עד שמתקבלת דיסה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, מצננים כ 10 דקות, מוסיפים ביצה ובוחשים בזריזות לתערובת אחידה. מוסיפים פטה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
02.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים עלה פילו על משטח העבודה, חוצים אותו בעזרת סכין חדה לאורכו ומברישים את שני החצאים בשמן זית או חמאה.
-
03.
מניחים לאורך הצלע הקצרה הקרובה אלינו 2 כפות מילוי, מעצבים אותו לצורת נחש לאורך הצלע. מגלגלים את הפילו ממולא לצורת סיגר: מגלגלים את עלה הפילו גלגול אחד, סוגרים משני הצדדים את קצות העלה פנימה וממשיכים לגלגל. מניחים את הסיגר כשהתפר כלפי מטה בתבנית על נייר האפייה. ממשיכים באותו אופן למלא את יתר העלים.
-
04.
מברישים את הסיגרים בשמן זית או חמאה ואופים 15-20 דקות עד שהם שחומים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל