גלילות חצילים ופלפלים במילוי סויה
מנה ראשונה נהדרת שתהווה פתיח מושלם לכל ארוחה: גלילות חצילים ופלפלים במילוי סויה בסגנון גבינה לבנה עם שום שמיר שמכינים בקלות ובמהירות
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: חיים יוסף
עיצוב: ענת לבל
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 2 חצילים בינוניים, שטופים
- 3 פלפלים, שטופים
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, תימין
- 1 מיכל (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה עם שום שמיר, סויה תנובה
- להגשה: שמיר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
-
02.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
בעזרת סכין חדה פורסים את החצילים
-
04.
לפרוסות ארוכות (לגובה).
-
05.
חותכים את הפלפלים לחצאים ומרוקנים
-
06.
את הזרעים.
-
07.
בעזרת מברשת מושחים את הירקות בשמן
-
08.
זית, מתבלים במלח, פלפל וענפי תימין ומסדרים על גבי תבנית האפייה.
-
09.
אופים בין 15 ל- 20 דקות, או עד
טיימר מופעל
-
10.
שהירקות מתרככים ומשחימים. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
11.
מניחים כפית נדיבה של סויה בסגנון
-
12.
גבינה לבנה עם שום שמיר במרכז כל חצי פלפל ומגלגלים לגלילה. מניחים כפית
-
13.
נדיבה של סויה בסגנון גבינה לבנה עם שום שמיר בקצה פרוסת כל חציל ומגלגלים
-
14.
לגלילה.
-
15.
מסדרים את הגלילות על צלחת הגשה עם
-
16.
התפר כלפי מטה.
-
17.
מקשטים
-
18.
בעלי שמיר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים