גמיסטו - ממולאים אורז וגבינה | השף הלבן

גמיסטו – ממולאים אורז וגבינה

ממולאים צמחוניים אפויים בתנור עם ציפוי פריך. באותה צורה אפשר למלא עגבניות וקישואים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גמיסטו - ממולאים אורז וגבינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 1 בצל
  • 1 כוס אורז שטוף
  • מלח, פלפל
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 עגבניה מגוררת גס
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 10 פלפלים
  • 1 מיכל (220 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • שמן זית לזילוף
  • לאפייה: 1/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים שום ועגבניה ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ונענע ומערבבים.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 02.

    מסירים את ראשי הפלפלים וממלאים בתערובת האורז. מסדרים בתבנית, יוצקים לתבנית 1/4 כוס מים ו 1/4 כוס שמן, מכסים בנייר כסף רופף כך שלא יגע בפלפלים ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 40 דקות עד שהפלפלים מתרככים.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 03.

    מסירים את נייר הכסף, מפזרים על הפלפלים בולגרית, בוזקים פירורי לחם, מזלפים שמן זית ואופים 15 דקות נוספות עד שפירורי הלחם מזהיבים.

    טיימר מופעל

    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.