גמיסטו – ממולאים אורז וגבינה
ממולאים צמחוניים אפויים בתנור עם ציפוי פריך. באותה צורה אפשר למלא עגבניות וקישואים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
- 1 בצל
- 1 כוס אורז שטוף
- מלח, פלפל
- 3 שיני שום כתושות
- 1 עגבניה מגוררת גס
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 10 פלפלים
- 1 מיכל (220 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
- 1/3 כוס פירורי לחם
- שמן זית לזילוף
- לאפייה: 1/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים שום ועגבניה ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ונענע ומערבבים.
טיימר מופעל
-
02.
מסירים את ראשי הפלפלים וממלאים בתערובת האורז. מסדרים בתבנית, יוצקים לתבנית 1/4 כוס מים ו 1/4 כוס שמן, מכסים בנייר כסף רופף כך שלא יגע בפלפלים ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 40 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
טיימר מופעל
-
03.
מסירים את נייר הכסף, מפזרים על הפלפלים בולגרית, בוזקים פירורי לחם, מזלפים שמן זית ואופים 15 דקות נוספות עד שפירורי הלחם מזהיבים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים