גמיסטו - ממולאים אורז וגבינה | השף הלבן

גמיסטו – ממולאים אורז וגבינה

ממולאים צמחוניים אפויים בתנור עם ציפוי פריך. באותה צורה אפשר למלא עגבניות וקישואים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גמיסטו - ממולאים אורז וגבינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10:

  • 1 בצל
  • 1 כוס אורז שטוף
  • מלח, פלפל
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 עגבניה מגוררת גס
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 10 פלפלים
  • 1 מיכל (220 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • שמן זית לזילוף
  • לאפייה: 1/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים שום ועגבניה ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות עד שהמים נספגים. מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ונענע ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מסירים את ראשי הפלפלים וממלאים בתערובת האורז. מסדרים בתבנית, יוצקים לתבנית 1/4 כוס מים ו 1/4 כוס שמן, מכסים בנייר כסף רופף כך שלא יגע בפלפלים ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 40 דקות עד שהפלפלים מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מסירים את נייר הכסף, מפזרים על הפלפלים בולגרית, בוזקים פירורי לחם, מזלפים שמן זית ואופים 15 דקות נוספות עד שפירורי הלחם מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)