עוגת גבינה טרופית
עוגת גבינה אפויה קלאסית עם טוויסט טרופי מפתיע: קלתית ודפנות ביסקוויטים עם קוקוס קלוי, הר של קצפת קרמית ועשירה ועליה רוטב אננס מתקתק שמשתלב מושלם.

המרכיבים ל 8-10 מנות:
- 2 כוסות (220 גרם) ביסקוויטים מפוררים
 - 1 כוס (100 גרם) קוקוס קלוי
 - 150 גרם חמאה מומסת
 - 4 כפות חלב
 
- 5 ביצים מופרדות
 - 1 כוס (200 גרם) סוכר
 - 3 כפות קורנפלור
 - 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 3 גביעים (600 מ"ל) שמנת חמוצה 27% או 15% תנובה
 - 1 גביע (225 גרם) 12% או 25% גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי
 - 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
 
- 1 שקית (300 גרם) אננס קפוא "סנפרוסט"
 - 3 כפות אבקת סוכר
 - 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
 - 1 כפית גדושה קורנפלור
 
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
 - 3 כפות אבקת סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
 - 
								02.
								
שמים את מרכיבי הקלתית במעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות עד לגובה 3 ס"מ.
 - 
								03.
								
שמים חלבונים וסוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצף רך.
 - 
								04.
								
שמים בקערת הקצפה אחרת את החלמונים, הקורנפלור, פודינג הווניל, תמצית הווניל והגבינות ומקציפים לקרם אחיד.
 - 
								05.
								
מעבירים את קצף החלבונים אל קרם הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול לבלילה אוורירית אחידה.
 - 
								06.
								
מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית על הקלתית ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מזהיבה בשוליה ועדיין רוטטת במרכזה. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כשעה עד להתייצבות המלית.
 - 
								07.
								
מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי.
 - 
								08.
								
שמים את האננס ואבקת הסוכר בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה.
 - 
								09.
								
מערבבים חצי כוס מים עם הקורנפלור, מוסיפים לסיר ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נהיה מעט סמיך.
 - 
								10.
								
מסירים מהאש וטוחנים במעבד מזון לקרם חלק. מצננים לגמרי.
 - 
								11.
								
שמים שמנת ואבקת סוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצפת יציבה. מורחים את פני העוגה בקצפת, מזלפים רוטב אננס, מכסים ומצננים במקרר 6 שעות לפחות לפני ההגשה.
 
									

