עוגת גבינה טרופית
עוגת גבינה אפויה קלאסית עם טוויסט טרופי מפתיע: קלתית ודפנות ביסקוויטים עם קוקוס קלוי, הר של קצפת קרמית ועשירה ועליה רוטב אננס מתקתק שמשתלב מושלם.
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 2 כוסות (220 גרם) ביסקוויטים מפוררים
- 1 כוס (100 גרם) קוקוס קלוי
- 150 גרם חמאה מומסת
- 4 כפות חלב
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 גביעים (600 מ"ל) שמנת חמוצה 27% או 15% תנובה
- 1 גביע (225 גרם) 12% או 25% גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי
- 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
- 1 שקית (300 גרם) אננס קפוא "סנפרוסט"
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1 כפית גדושה קורנפלור
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 3 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
-
02.
שמים את מרכיבי הקלתית במעבד מזון ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות עד לגובה 3 ס"מ.
-
03.
שמים חלבונים וסוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצף רך.
-
04.
שמים בקערת הקצפה אחרת את החלמונים, הקורנפלור, פודינג הווניל, תמצית הווניל והגבינות ומקציפים לקרם אחיד.
-
05.
מעבירים את קצף החלבונים אל קרם הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול לבלילה אוורירית אחידה.
-
06.
מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית על הקלתית ואופים כשעה ורבע עד שהעוגה מזהיבה בשוליה ועדיין רוטטת במרכזה. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כשעה עד להתייצבות המלית.
-
07.
מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי.
-
08.
שמים את האננס ואבקת הסוכר בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה.
-
09.
מערבבים חצי כוס מים עם הקורנפלור, מוסיפים לסיר ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נהיה מעט סמיך.
-
10.
מסירים מהאש וטוחנים במעבד מזון לקרם חלק. מצננים לגמרי.
-
11.
שמים שמנת ואבקת סוכר בקערת הקצפה ומקציפים לקצפת יציבה. מורחים את פני העוגה בקצפת, מזלפים רוטב אננס, מכסים ומצננים במקרר 6 שעות לפחות לפני ההגשה.