מתכון לעוגת גבינה תפוזית בסגנון טירמיסו וליקר
עוגת גבינה קרה שמורכבת משכבות של קרם גבינה חלקלק ועשיר ועוגיות בישקוטי טבולות בליקר.

המרכיבים ל 12-16:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 6 כפות (90 מ"ל) ליקר תפוזים משובח
- 200 גרם עוגיות בישקוטי
- 2-3 כפות אבקת קקאו לניפוי
- 4 כפות מים
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף (12 גרם, שקיק פחות חצי כפית) ג'לטין
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה מסדרת השף הלבן
- 1 גביע (200 מ"ל) קרם פרש מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את המים עם מיץ הלימון וזורים עליהם את הג'לטין. משהים 10 דקות לריכוך. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה גדולה מערבלים את בלילת הגבינה עם קרם פרש, סוכר וקליפת תפוז עד שהסוכר נמס. ממסים את הג'לטין במיקרוגל (25-20 שניות), מערבבים היטב עד שכל הגבישים נמסים ומוסיפים לתערובת הגבינה בזרם דק תוך ערבול מתמיד. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
-
03.
מכינים תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ. יוצקים את הליקר לצלחת. טובלים את הצד המסוכר של חצי מכמות הבישקוטים בתערובת - טבילה קצרה - ומסדרים אותם על תחתית התבנית ברווחים שווים כשהצד המסוכר למטה. יוצקים חצי מתערובת הגבינה על הבישקוטי. מסדרים שכבה נוספת של בישקוטי טבולים בליקר ויוצקים עליה את תערובת הגבינה הנותרת. מחליקים את פני התערובת, מכסים ומקררים במשך לילה לפחות.
-
04.
לפני ההגשה מנפים על העוגה אבקת קקאו.