עוגת גבינה עם שמנת ופירורים
עוגת גבינה עם שמנת ופירורים משודרגת וטעימה להפליא
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לבסיס + פירורים:
- 150 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 5 גרם אבקת אפיה
- 1 ביצה
- 10 גרם סוכר וניל
- 350 גרם קמח לבן
למילוי:
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 2 שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 סוכר וניל
- 3/4 כוס סוכר
- גרידת קליפת לימון אחת
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את חומרי הבצק (אפשר ביד). משטחים בתבנית עגולה ואופים כ-רבע שעה עד שמעט משחים אבל לא קשה מידי. מקררים מעט, ובעזרת מזלג מגרדים חצי מהבסיס לפירורים ושומרים בצד.
-
02.
מקציפים בנפרד שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג.
-
03.
ממיסים באמבט מים את השוקולד הלבן.
-
04.
מערבבים את הגבינה עם סוכר וניל, הסוכר וגרידת הלימון והשוקולד המומס.
-
05.
מקפלים את השמנת עם תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות ידנית.
-
06.
את התערובת מעבירים מעל הבצק שנשאר בתבנית ומפזרים מלמעלה את הפירורים. שמים במקרר לפחות ללילה, מכוסה.
הכנת? כאן מדרגים