מרק בטטה וערמונים
חלבי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
- 5 בטטות חתוכות לקוביות
- 2 כוסות קוביות דלעת
- 1 שקית ערמונים קלופים
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 3 שיני שום
- 20 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט קינמון ומלח לפי הטעם
- כ2 1/2 ליטר מים רותחים לכיסוי הירקות
- 1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
מקלות בצק פריך:
- 1 חבילת בצק פריך מלוח מעדנות
- חופן פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 1 ביצה
- חופן שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר עמוק מניחים חמאה ושמן זית, מוסיפים את הבצל, הבטטה, הדלעת ושיני השום ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים ערמונים ותבלינים ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים רותחים ומבשלים על להבה בינונית/גבוהה כשעה. מורידים מהאש וטוחנים את המרק במוט בלנדר, מחזירים לאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מים. מבשלים כ-5 דקות נוספות, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם גרעיני דלעת קלויים לצד מקלות מבצק פריך.
טיימר מופעל
-
02.
מקלות בצק פריך:
-
03.
חותכים בצק פריך מלוח לרצועות ברוחב 2 ס״מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום ופתיתי מוצרלה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים עד להזהבה.
הכנת? כאן מדרגים