פלוטים נפלאים מ-2 מרכיבים
לא תאמינו באיזו קלות תוכלו להכין פלוטים מדהימים לסעודת שבועות! רון יוחננוב עם מתכון מהיר עם 2 מרכיבים בלבד, שאפשר גם לשדרג עם תוספות טעימות ומיוחדות
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל8:
- 3 ו-½ כוסות בתוספת 1 כף (500 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת 1 שקית אבקת אפייה)
- 1 ו-¼ כוסות (300 מ"ל) ריוויון או יוגורט תנובה
- כפית מלח
להברשה:
- ביצה טרופה
לציפוי:
- 2 כוסות (200 גרם) זרעים וגרעינים (שומשום / קצח / גרעיני חמנייה / פשתן / דוחן / קינואה / שיבולת שועל)
לתוספות טעם (לא הכרחי):
- 75 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פתיתי עמק
- 1/3 גביע (75 גרם) פטה כבשים פיראוס 5% או 20% חתוכה לקוביות
- 75 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2/3 כוס (80 גרם) זיתי קלמטה ללא חרצנים קצוצים
- ½ כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים ומלוחים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
שמים קמח, ריוויון או יוגורט ומלח בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות עד קבלת בצק אחיד. אם רוצים להוסיף תוספות טעם, מוסיפים ומערבלים דקה נוספת עד לפיזור אחיד.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל-8, מגלגלים כל חלק לגלילה ארוכה בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתבנית.
-
04.
מברישים את הגלילות בביצה, מפזרים עליהן גרעינים וזרעים ואופים כ-20 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים