פלוטים נפלאים מ-2 מרכיבים – מתכון פשוט לחג | השף הלבן

פלוטים נפלאים מ-2 מרכיבים

לא תאמינו באיזו קלות תוכלו להכין פלוטים מדהימים לסעודת שבועות! רון יוחננוב עם מתכון מהיר עם 2 מרכיבים בלבד, שאפשר גם לשדרג עם תוספות טעימות ומיוחדות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלוטים נפלאים מ-2 מרכיבים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

  • 3 ו-½ כוסות בתוספת 1 כף (500 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת 1 שקית אבקת אפייה)
  • 1 ו-¼ כוסות (300 מ"ל) ריוויון או יוגורט תנובה
  • כפית מלח
להברשה:
  • ביצה טרופה
לציפוי:
  • 2 כוסות (200 גרם) זרעים וגרעינים (שומשום / קצח / גרעיני חמנייה / פשתן / דוחן / קינואה / שיבולת שועל)
לתוספות טעם (לא הכרחי):
  • 75 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פתיתי עמק
  • 1/3 גביע (75 גרם) פטה כבשים פיראוס 5% או 20% חתוכה לקוביות
  • 75 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2/3 כוס (80 גרם) זיתי קלמטה ללא חרצנים קצוצים
  • ½ כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים ומלוחים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 

  • 02.

    שמים קמח, ריוויון או יוגורט ומלח בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים כ-8 דקות עד קבלת בצק אחיד. אם רוצים להוסיף תוספות טעם, מוסיפים ומערבלים דקה נוספת עד לפיזור אחיד.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים ל-8, מגלגלים כל חלק לגלילה ארוכה בקוטר 2 ס"מ ומניחים בתבנית.

  • 04.

    מברישים את הגלילות בביצה, מפזרים עליהן גרעינים וזרעים ואופים כ-20 דקות עד הזהבה. 

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(32)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.