עוגת שוקולד רכה עם שוקולד לבן
דור משה עם מתכון קליל לעוגה שוקולדית ורכה שלא תשאיר אף אחד אדיש. לא תאמינו כמה קל להכין אותה, וכמה מהר היא תתחסל
המרכיבים לעוגה אחת:
- 120 גרם חמאה רכה
- כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- ½ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן
- ½ כוס (70 גרם) קקאו
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- 200 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 100 גרם שוקולד
- 30 גרם חמאה
- ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
-
02.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר במשך מספר דקות, עד שמתקבל קרם תפוח. מוסיפים ביצה, מערבלים עד להטמעה ומוסיפים ביצה נוספת יחד עם תמצית הוניל. מערבלים להטמעה.
-
03.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לתערובת הרטובה חצי מכמות היבשים ומערבלים. מוסיפים את השמנת החמוצה, מערבלים כדקה נוספת ולבסוף מוסיפים את שאר הרכיבים היבשים. מערבלים עד להטמעה. מוסיפים את השוקולד הלבן ומקפלים ידנית עד להטמעה.
-
04.
מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
05.
לציפוי, ממיסים את השוקולד, החמאה והשמנת ומערבבים לקבל קרם חלק. כשהעוגה בטמפ' החדר והקרם מתייצב מורחים אותו על העוגה.