לזניית גבינות זריזה במיוחד
הלזניה הכי קלה להכנה שיש, עם שילוב נהדר של גבינות ורוטב עגבניות. כל הבישול מתרחש בתנור תחת נייר כסף ששומר על האדים. מסירים אותו בשלב האחרון להשחמה יפה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 250 גרם עלי לזניה
למילוי:
- 3 מיכלי קוטג' 5% תנובה
- 1 כוס פתיתי עמק
- 1 כוס גבינה בולגרית או פטה "פיראוס" מפוררת (אחוזי השומן לבחירתכם)
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
לרוטב העגבניות:
- 2 צנצנות רוטב לפיצה או רוטב לפסטה "אוליביה"
או
- 1 קופסא (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
לזריה:
- 1/2 כוס פתיתי עמק
גודל תבנית: תבנית מלבית בגודל 20*30 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה אחת את מרכיבי מילוי הגבינות.
-
02.
מערבבים בקערה שניה את מרכיבי רוטב העגבניות.
-
03.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
04.
מורחים בתבנית 1/4 מרוטב העגבניות ועליו מסדרים 3-4 דפי לזניה לכיסוי הבסיס. שמים על דפי הלזניה מחצית מתערובת הגבינות ועליהן 1/4 מהרוטב. מניחים עליו שכבת דפי לזניה ועליהם מחצית שניה של הגבינות ו-1/4 מהרוטב. מניחים שכבה של עלי לזניה ואת יתרת הרוטב.
-
05.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-50 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מסירים את נייר הכסף, מפזרים מעל הלזניה פתיתי עמק ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהמאפה מזהיב.
טיימר מופעל
-
07.
ממתינים 10-15 דקות ומגישים לצד ירקות טריים.
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים