גראטן תפוחי אדמה של עדי קלינגהופר | השף הלבן

גראטן תפוחי אדמה של עדי קלינגהופר

יש הרבה דרכים להכין תפוח אדמה, אבל המתכון של עדי קלינגהופר לגראטן מהיר היא כנראה הדרך המגרה ביותר שראינו.

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה
מצרכים:
  • 8 תפוחי אדמה לבנים
  • 500 מ"ל שמנת לבישול
  • 4 כפות פתיתי פרמזן של השף הלבן
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
  • מלח
  • פלפל
  • אבקת שום
גודל תבנית: תבנית פיירקס קוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 190 מעלות במצב טורבו.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.

  • 03.

    מניחים בתבנית פיירקס את תפוחי האדמה בצורת מניפה, באופן חופשי.

  • 04.

    לקערה מוסיפים שמנת מתוקה, פתיתי פרמזן, פתיתי מוצרלה, מלח, פלפל, אבקת שום ומערבבים.

  • 05.

    מוזגים את הבלילה מעל תפוחי האדמה.

  • 06.

    להקרמה - מעל הכל מפזרים מעט פרמזן ופתיתי מוצרלה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה למשך כשעה.

  • 07.

    לאחר כשעה מורידים את נייר הכסף ומחזירים לאפייה למשך כ- 20 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    מוציאים מאפייה ומגישים.

  • 09.

    את הגראטן אוכלים ביום ההכנה.

הכנת? כאן מדרגים
(8)