גראטן תפוחי אדמה של עדי קלינגהופר
יש הרבה דרכים להכין תפוח אדמה, אבל המתכון של עדי קלינגהופר לגראטן מהיר היא כנראה הדרך המגרה ביותר שראינו.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
מצרכים:
- 8 תפוחי אדמה לבנים
- 500 מ"ל שמנת לבישול
- 4 כפות פתיתי פרמזן של השף הלבן
- 200 גרם פתיתי מוצרלה של השף הלבן
- מלח
- פלפל
- אבקת שום
גודל תבנית: תבנית פיירקס קוטר 24
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 190 מעלות במצב טורבו.
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
-
03.
מניחים בתבנית פיירקס את תפוחי האדמה בצורת מניפה, באופן חופשי.
-
04.
לקערה מוסיפים שמנת מתוקה, פתיתי פרמזן, פתיתי מוצרלה, מלח, פלפל, אבקת שום ומערבבים.
-
05.
מוזגים את הבלילה מעל תפוחי האדמה.
-
06.
להקרמה - מעל הכל מפזרים מעט פרמזן ופתיתי מוצרלה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה למשך כשעה.
-
07.
לאחר כשעה מורידים את נייר הכסף ומחזירים לאפייה למשך כ- 20 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מאפייה ומגישים.
-
09.
את הגראטן אוכלים ביום ההכנה.
הכנת? כאן מדרגים