תפוחי אדמה מוקרמים
המתכון הקלאסי והאהוב למניפות תפוחי אדמה מוקרמות שלא תאמינו כמה קל ופשוט להכין. רוטב השמנת עם תפוחי האדמה הוא שילוב מנצח שאי אפשר לטעות איתו
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל5-7 מנות:
- 11-13 תפוחי אדמה, שטופים היטב ופרוסים דק במנדולינה או עם סכין
- 4 גבעולי בצל ירוק, שטופים היטב
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- כף חמאה רכה, לשימון התבנית
לרוטב שמנת:
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- כף מלח
- כף פלפל לבן טחון
- כף עלי טימין טרי
גודל תבנית: תבנית מלבית בגודל 20X30 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור על 170 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה
-
02.
מבשלים בסיר את כל מרכיבי רוטב השמנת כ-10 דקות על אש נמוכה, עד להסמכה
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לתבנית המשומנת. מעמידים את הפרוסות (שלא ישכבו) ומעטרים עם גבעולי הבצל הירוק
-
04.
מוזגים את רוטב השמנת מעל פרוסות תפוחי האדמה באופן שווה, מכסים היטב בנייר אלומיניום ואופים כשעה ורבע.
-
05.
כעבור שעה ורבע, מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום, מפזרים פתיתי פרמזן ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם
הכנת? כאן מדרגים