מתכון מעדן קרם בורלה | השף הלבן

מעדן קרם בורלה

מתכון מושקע מתאים לאירועים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מעדן קרם בורלה

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 600 מ"ל שמנת עמידה 38% לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 4 חלמונים
  • 1/2 2 כפות אבקת סוכר
  • תמצית וניל
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    כדי להכין מתכון זה כדאי לארגן תחילה את הכלים הדרושים. 6 תבניות של כלים חסיני אש בעלי שוליים בתכולה של עד 110 סמ"ק, או כלים חד פעמיים מאלומיניום. ​תבנית אפייה שיכולה להכיל כמות מים של 1/3 מגובה כלי האפייה.

  • 02.

    מקציפים בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר ומניחים בצד.

  • 03.

    מכניסים לסיר את השמנת, הסוכר הרגיל והוניל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 7 דקות נוספות. מצננים במשך דקה ויוצקים את השמנות מהסיר לתוך קערת החלמונים. מערבבים היטב כדי שלא יישארו גושים. במידה ונותרים גושים אפשר לסנן את התערובת לקערה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    יוצקים את התערובת לתוך כלי האפייה.

  • 05.

    מניחים את הכלים בתבנית האפייה וממלאים אותה במים עד כ- 1/3 מגובה הכלים.

  • 06.

    מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות.

  • 07.

    אופים במשך 45 דקות, מצננים ומכניסים למקרר למשך מספר שעות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    בוזקים כפית סוכר חום על כל כלי.

  • 09.

    מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס במצב גריל ומכניסים את כלי האפייה להקרמה עד שהסוכר הופך לקרמל חום. מגישים כאשר הקרמל קרוש, מזוגג ועדיין חם. הערה: קרם הבורלה לא חייב להיות חם בפנים אלא רק שכבת הקרמל.  

הכנת? כאן מדרגים
(132)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.