מעמול במילוי גבינת כנען - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מעמול במילוי גבינת כנען

תמיד רציתם להכין מעמולים בבית? לאפרת ליכטנשטט יש את המתכון המושלם! מעמולים זהובים ומתקתקים במילוי של גבינת כנען שמושלמת למאפים וקינוחים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מעמול במילוי גבינת כנען
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 24 עוגיות:

לבצק:
  • 400 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סולת
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס שמן רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 טיפות תמצית מי זאהר
  • 2-3 כפות מי קרח
למילוי:
  • ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען קרה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • חצי כפית מי זאהר
  • רבע כפית תמצית וניל
  • גרידה מחצי לימון
  • לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים קמח, סולת, סוכר ואבקת סוכר ומערבבים. מרכיבים וו גיטרה ומוסיפים חמאה, שמן, תמצית וניל ומי זאהר. מערבבים עד שנוצר בצק פירורי ואחיד.

  • 02.

    מוסיפים את מי הקרח, כף אחרי כף ורק לפי הצורך, עד שנוצר בצק אחיד ונעים, הנפרד מהדפנות.

  • 03.

    מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומצננים במקרר כשעה.

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי המילוי ויוצרים ממנו כדורים קטנטנים בקוטר 5-2 ס״מ.

  • 05.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרדפים תבנית בנייר אפייה.

  • 06.

    יוצרים מהבצק כדורים בגודל 3-4 ס״מ. משטחים את הכדור ומניחים כדור גבינה במרכז (כמו במילוי קובה).

  • 07.

    עוטפים את הכדור בבצק ומכדררים לכדור מושלם ומעט שטוח.

  • 08.

    יוצרים את הדוגמא בעזרת צובטן או מזלג. מניחים על נייר אפייה ברווחים.

  • 09.

    אופים 25-30 דקות עד שהמעמולים זהובים בהירים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 10.

    כשהם מצטננים מעט מפזרים אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(25)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.