קינוח כוסות פרווה לראש השנה עם מוס וניל ותפוחים
מחפשים את קינוח הפרווה המושלם לראש השנה? הגעתם למקום הנכון! יש לנו בשבילכם מתכון לקינוח כוסות עם מוס וניל מושלם ושכבת תפוחים מקורמלים
המרכיבים ל5 מנות:
- ½ ליטר (500 מ"ל) משקה BARISTA שיבולת שועל "תנובה ALTERNATVIE"
- 2 כפיות תמצית וניל משובחת
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 4 כפות גדושות (40 גרם) קורנפלור
- 1/3 כוס מים
- 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
- 4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 3 כפות סילאן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים משקה שיבולת שועל עם סוכר בסיר בינוני על אש בינונית.
-
02.
בכלי נפרד, מערבבים את המים עם הקורנפלור עד שנעלמים הגושים.
-
03.
מוסיפים את הקורנפלור לסיר ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לרתיחה והסמכה.
-
04.
מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל וממשיכים לערבב כדקה כדי לצנן מעט. מעבירים לקערה ומצננים לפחות 40 דקות במקרר.
טיימר מופעל
-
05.
לתפוחים המקורמלים: במחבת בינונית מחממים סוכר עד שמזהיב מעט בצדדים ומתחיל להיווצר קרמל. מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. מוסיפים את הסילאן וממשיכים לבשל 5-10 דקות או עד שהתפוחים מתרככים לגמרי. מורידים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר כ 10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
להרכבה: מחלקים את התפוחים כבסיס בתחתית הכוסות (משאירים כשתי כפות לקישוט).
-
07.
מקפלים את ממרח הסויה אל תוך תערובת החלב המצוננת ואם יש גושים טורפים במטרפה ידנית עד שהגושים נעלמים.
-
08.
יוצקים 4 כפות מהמוס מעל לתפוחים ומקשטים בתפוחים שנותרו. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני ההגשה. מגישים קר.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
הקטע המעניין עם קינוחים הוא שלכל חג יש את הקינוח המתאים לו ביותר. למשל, בשבועות כל עם ישראל נהנה מעוגות גבינה מפנקות. בחנוכה מצד שני, כולם מתענגים על סופגניות מטוגנות. עוגות דבש, לדוגמה, אוכלים בראש השנה ועוגיות קוקוס ובוטנים ללא גלוטן בפסח. אולם זה לא אמור שאי אפשר לשלב קינוחים אחרים בחגים אלו. אז אם אתם מחפשים מתכון חדש לקינוח מפנק המתאים בדיוק לראש השנה, יש לכם מזל. יש לנו בשבילכם מתכון לקינוח כוסות עם מוס וניל מושלם ושכבת תפוחים מקורמלים. תתכוננו להתאהב בקינוח חדש ומפנק.