גלידת בננה-שוקולד-חמאת בוטנים מושלמת (בלי מכונת גלידה)
במרקם של גלידת שמנת אמיתית ועם שילוב טעמים מושלם של בננה חמאת בוטנים ושוקולד
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל10:
- 100 גרם שוקלד מריר
- 3 כפות קקאו
- 3 כפות דבש או מייפל או אבקת סוכר
- 1 מיכל שמנת 10% או 15% "השף הלבן"
- 5 בננות בשלות קלופות
- 3 כפות חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר)
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר שוקולד, קקאו, דבש, שמנת ומלח עד קבלת קרם חלק. מצננים. מועכים את הבננות במזלג ומוסיפים לשוקולד. מוסיפים גם חמאת בוטנים ןמלח ומערבבים לתערובת גושית. מקפיאים בתבניות קרח או כלי פלסטיק קטנים (יקל על החילוץ אחר כך) 4 שעות לפחות.
-
02.
מעבירים את התערובת הקפואה למעבד מזון (אם צריך חותכים אותו לחתיכות קטנות יותר בסכין חדה) וטוחנים למרקם של גלידה. מגישים מיד או מאחסנים במקפיא.
הכנת? כאן מדרגים