קרם שוקולד, פיצפוצים פריכים וקציפת יולו שוקולד לבן
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 1 כוס (200 מ״ל) חלב תנובה
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קקאו איכותי
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות שטוחות קורנפלור
- 3 חלמונים
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 150 גרם שוקולד לבן חלבי
- 3 כפות חמאת בוטנים/מחית נוגט
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1/2 1 כוסות פצפוצי אורז/קורנפלקס שבור
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 2 גביעי (246 גרם) מעדן YOLO שוקולד לבן
- 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קרם שוקולד:
-
02.
שמים בסיר חלב, 1/4 כוס שמנת, תמצית וניל וקקאו ומבשלים עד לסף רתיחה.
-
03.
במקביל טורפים בקערה סוכר, קורנפלור וחלמונים. כאשר החלב רותח יוצקים מחצית ממנו לקערת החלמונים, מערבבים ומחזירים את התערובת לאש להמשך בישול תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
-
04.
מסירים מהאש, מערבבים עם השוקולד עד שהוא נמס, מצמידים לקרם יריעת ניילון שתכסה אותו ותמנע היווצרות קרום ומצננים לטמפרטורת החדר.
-
05.
מקציפים מכל שמנת למרקם יציב, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את קרם השוקולד המבושל. ממלאים את הקרם בכוסות ומקפיאים למשך כשעה.
-
06.
מכינים קראנץ׳ פיצפוצים:
-
07.
שמים בסיר שוקולד, חמאת בוטנים/מחית נוגט וחמאה ומבשלים עד המסה.
-
08.
מסירים מהאש, מערבבים עם פצפוצי אורז/קורנפלקס ושוטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
09.
מקפיאים במשך כחצי שעה ואז שוברים את התערובת לפירורים ומפזרים על שכבת קרם השוקולד.
-
10.
מכינים קציפת יולו:
-
11.
מקציפים שמנת מתוקה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים יולו שוקולד לבן ואינסטנט פודינג.
-
12.
מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ומזלפים תלולית גבוהה על המנה.
-
13.
שומרים במקרר עד להגשה.
-
14.
טיפ: כדי לקרר במהירות את קרם השוקולד ולהתקדם לשלב הבא, מומלץ לשטח אותו בסיום הבישול על מגש מרופד בנייר אפיה או ניילון ובכך לזרז את פעולת הקירור.