חיתוכיות גבינה עדי קלינגהופר
זו לא עוד עוגת גבינה. עדי קלינגהופר מציגה: חיתוכיות גבינה ובצק פריך שמכינים בקלות ובמהירות.
המרכיבים לתבנית מלבנית 20*30:
- 100 גרם חמאה
- 1 חלמון
- 1.5 כוסות קמח
- 4 כפות סוכר
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 4 כפות מים קרים / חלב
- 500 גרם גבינת כנען של תנובה
- 250 גרם גבינה לבנה
- 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
- כוס ורבע סוכר
- 4 ביצים
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 וחצי כוסות קמח
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 165 מעלות.
-
02.
מתחילים עם התחתית – לקערת מיקסר מוסיפים את כל מרכיבי הבצק, חמאה, סוכר, קמח, חלמון אבקת אפייה ומים, מחברים וו גיטרה ולשים עד קבלת בצק אחיד.
-
03.
מעבירים את הבצק לנייר אפייה, מרדדים לעלה דק ומעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית.
-
04.
ממשיכים עם המלית – מניחים גבינת כנען בקערת המיקסר, מועכים עם מזלג או מפוררים בידיים (אל תדלגו על השלב הזה, זה יקל עליכם), מוסיפים גבינת שמנת, גבינה לבנה וסוכר, מחברים וו בלון ומתחילים לערבב על מהירות בינונית עד איחוד.
-
05.
מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל והקורנפלור וממשיכים לערבב, לאחר מכן מוסיפים את הביצים. ממשיכים לערבב על מהירות בינונית עד איחוד הבלילה.
-
06.
מעבירים את בלילת הגבינה אל התבנית עם תחתית הבצק ומיישרים.
-
07.
ממשיכים אל הפירורים – במעבד מזון מניחים חמאה, סוכר, קמח ומלח, מעבדים עד פירורים. מפזרים את הפירורים בעדינות מעל בלילת הגבינה.
-
08.
מכניסים את העוגה לאפייה למשך כשעה או עד שהחלק העליון זהוב והשוליים יציבים.
-
09.
מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה.
-
10.
לאחר קירור מלא מפדרים באבקת סוכר, פורסים לריבועים ומגישים.
-
11.
העוגה נשמרת במקרר למשך 5 ימים.