שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל | השף הלבן

שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל

טירמיסו בגרסא קצת אחרת, שכבות של קרם אספרסו וקרמל מלוח

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שכבות קרם שמנת אספרסו וקרמל
המרכיבים ל6-8 מנות:
מצרכים:
  • 1/2 חבילת בישקוטים
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בקצפת צמחית השף הלבן)
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן (אפשר להחליף בממרח סויה תנובה אלטרנטיב)
  • 1 כוס אספרסו קצר מרוכז
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כוס מים חמימים מהולים בכפית קפה נמס
לרוטב הקרמל:
  • 140 גרם סוכר לבן
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן (אפשר להחליף בקרם קוקוס)
  • 20 גרם חמאת תנובה (אפשר להשתמש בתחליף חמאה)
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים מעט את השמנת להקצפה במיקרוגל.

  • 02.

    שמים סוכר ומים במחבת על להבה נמוכה עד לקבלת צבע זהוב כהה. מוסיפים שמנת חמימה תוך כדי בחישה בכף עץ עד לאיחוד ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה וקורט מלח, מערבבים עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה, ומצננים צינון מלא.

  • 03.

    מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת קרם רך. מוסיפים מסקרפונה ואספרסו קצר ומקציפים עד לאיחוד.

  • 04.

    חותכים את הבישקוטי לשלושה חלקים, טובלים את הבישקוטי בקפה מהול במים ומניחים בתחתית כוסות ההגשה. מניחים מקרם האספרסו וחוזרים על הפעולה בשנית עם עוד בישקוטי וקרם. מצפים בקרם קרמל ושומרים בקירור עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)