עוגת דבש מבושמת לראש השנה
עוגיות אישיות בטעם דבש: מתוקות במידה, מתובלות מאוד, עסיסיות וטעימות
המרכיבים ל12 מנות / תבניות אישיות:
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 4 ביצים
- 1 כוס ( 240 מ"ל) שמן
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (320 גרם) דבש
- 1 כף קינמון
- 1 כפית ג’ינג’ר טחון
- קמצוץ ציפורן
- 1 כוס (240 מ"ל) קפה רותח (כף אבקת קפה וכוס מים רותחים)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
02.
מנפים יחד קמח עם אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
-
03.
טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן, סוכר, דבש, קינמון ,ג’ינג’ר וציפורן.
-
04.
יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה נקיה מגושים. יוצקים מספר טיפות מהקפה הרותח לתערובת וטורפים בזריזות לקבלת בלילה אחידה ודלילה.
-
05.
יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שלישים מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה. אופים במשך 20 – 25 דקות לעוגות אישיות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
טיימר מופעל
הידעת?
אם יש קינוח אחד שמיד גורמת לישראלים לחשוב על ראש השנה, הוא ללא ספק עוגת דבש. על אף שהיא קינוח חובה לראש השנהף, זה לא אמור שהיא אפשר לאכול אותה בשאר השנה. אז אם חשקה נפשכם בעוגת דבש מתוקה ומפנקת, כל מה שאנחנו צריכים זה מתכון פשוט ומנצח. אז הבאנו לכם מתכון לעוגיות אישיות בטעם דבש: מתוקות במידה, מתובלות מאוד, עסיסיות וטעימות.