מתכון נגיסות גבינה ושוקולד | השף הלבן

לביבות גבינה ושוקולד

נגיסות גבינה ושוקולד הן נראות כמו לביבות קטנות אבל הן בעצם סופגניות מתוקות נעמי אבליוביץ' מגוונת את תפריט החג עם מתכון לנגיסות גבינה ושוקולד קטנות ומפתות

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות גבינה ושוקולד
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 100 גרם גבינת כנען 5% של תנובה
  • 100 גרם קרם גבינת שמנת %5 בטעם טבעי "תנובה"
  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח
  • ½ 1 כפות סוכר
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 25 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו), קצוץ
להגשה:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה, מניחים את שתי הגבינות והביצים ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, סוכר, אבקת אפייה, וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ.

  • 02.

    מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה 2 ס"מ. מחליקים 5-6 כפיות מהבלילה לשמן החם בזהירות ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים מצידן השני, כדקה מכל צד. 

  • 03.

    בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג וחוזרים על הפעולה, להכנת כל הסופגניות. 

  • 04.

    עורמים את הסופגניות בצלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(171)