עוגת קרמבו גבינה – מתכון מרשים ומיוחד לחג | השף הלבן

עוגת קרמבו גבינה

הכי שחיתות שיש! מתכון של יונית צוקרמן לעוגת קרמבו-גבינה לכבוד שבועות. מדובר בעוגה שמעריצי הקרמבו הולכים להשתגע עליה בחג.

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קרמבו גבינה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 7-8:

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 כף שטוחה קקאו
למלית:
  • 1 כפית (5 גרם) ג׳לטין
  • 2 כפות (30 מ״ל) מים
  • ½ גביע (112 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
  • 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
  • 3/4 שקיות (75 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן (מיכל קטן או חצי מיכל 500 מ"ל)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 1/2 שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ״ל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות (מומלץ לרפד את תחתית התבניות בנייר אפייה משומן).

  • 02.

    שמים ביצים וסוכר בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה 8 דקות לקצף יציב. מוסיפים פודינג וקקאו ומקפלים לעיסה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מעבירים מחצית מהעיסה לכל תבנית, אופים כ-20-25 דקות עד להתייצבות ומצננים לחלוטין. מחלצים את הבסיסים מהתבניות ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    המלית: שמים בקערית ג'לטין ומים, מערבבים במזלג ומניחים 5 דקות לספיגה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    בינתיים שמים בקערת מערבל גבינת נפוליאון, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר ותמצית וניל וטורפים לקרם אחיד.

  • 06.

    מחממים את הג'לטין והמים במיקרו במשך 15 שניות עד קבלת נוזל אחיד. יוצקים את הג'לטין לתערובת הגבינות ומקציפים כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    שמים בקערת מערבל שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב. מצרפים את קרם הגבינות ומקפלים לקרם אחיד ואוורירי.

  • 08.

    ההרכבה: מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים (לשליפה קלה של העוגה).

  • 09.

    מניחים את אחד הבסיסים בתבנית ויוצקים מעליו חצי ממלית הגבינה. מניחים בסיס שני ויוצקים מעליו את יתרת המלית.

  • 10.

    מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

  • 11.

    הציפוי: שמים בסיר שוקולד ושמנת ומחממים תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב אחיד. מצננים מעט.

  • 12.

    מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליה את הציפוי ומורחים את דפנותיה בסכין. מצננים במקרר כחצי שעה ומגישים.

  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(63)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.