עוגת מסקרפונה אפויה טעימה | השף הלבן

עוגת מסקרפונה אפויה

מתכון שכל אוהבי עוגות הגבינה צריכים להכיר: עוגת גבינה אפויה עם גבינת מסקרפונה עשירה שמעניקה לה קרמיות וטעם מיוחדים. מתאימה לשבועות אבל לא רק

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מסקרפונה אפויה
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 8 מנות:

לתחתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר
לבלילת הגבינה:
  • 2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 50 גרם קמח לבן
  • 2 ביצים
  • גרידה מלימון אחד
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתחתית: מכניסים למעבד מזון את העוגיות וטוחנים עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה וסוכר ומעבדים יחד.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית ומניחים בצד.

  • 03.

    מעבירים את בצק הפירורים לבסיס התבנית ומהדקים לבסיס באופן אחיד. אופים כ-10 דקות או עד שהבצק מתייצב ומזהיב מעט. מוציאים מהתנור, מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לצינון עד לשימוש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מחממים תנור לחום של 150 מעלות.

  • 05.

    לבלילת הגבינה: מערבבים מסקרפונה וסוכר עם מטרפה עד שהיא מתרככת מעט, מוסיפים אליה גבינה לבנה ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים אינסטסט פודינג וניל, ביצים וקמח ומערבבים. לבסוף מוסיפים גרידת לימון ושמנת ומערבבים עד לאיחוד.

  • 06.

    יוצקים מעל לבסיס העוגה.

  • 07.

    אופים את העוגה כשעה או עד שהיא מתייצבת לגמרי במרכזה. משאירים את העוגה לצינון בתנור כחצי שעה. מעבירים למקרר לצינון של שעתיים לפחות לפני ההגשה.

  • 08.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת ופירות טריים.

  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה: אם אתם מחפשים מתכון לעוגת גבינה בלי לעבוד קשה מידי - זה המתכון בשבילכם! מתכון שכל אוהבי עוגות הגבינה צריכים להכיר: עוגת גבינה אפויה עם גבינת מסקרפונה עשירה שמעניקה לה קרמיות וטעם מיוחדים. מתאימה לשבועות אבל לא רק. ניתן להכין את העוגה האיטלקית המפנקת הזו לכל אירוע או סעודה.

הכנת? כאן מדרגים
(59)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.