מתכון עוגת טירמסו מרשימה חגיגית וקלת הכנה. | השף הלבן

עוגת טירמסו מרשימה חגיגית וקלת הכנה.

כשמארחים ורוצים לפנק בקינוח טעים, עוגת הטירמיסו תמיד עושה את העבודה. הנה מתכון ממש פשוט להכנה

מאת: ליהי קרויץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת טירמסו מרשימה  חגיגית וקלת הכנה.

המרכיבים ל25 מנות:

  • 2.5 חבילות בשקוטים 200 גרם כל חבילה= (סה"כ 500 גרם בסקוטים).
  • 1.5 מכלי שמנת מתוקה להקצפה.
  • 5 כפיות סוכר,
  • 5 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל או בטעם שוקולד לבן.
  • 500 גרם גבינה מסקרפונה קולקשן - (או גבינת שמנת טבעית 30%).
סירופ קפה להוספה לקרם
  • 2 כפיות קפה מגורען
  • 4 כפיות סוכר,
  • 1/4 כוס מים רותחים. (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית).
  • 1/3 כוס מים רותחים, (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה)
  • 1.5 כוסות מים קרים, (מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה).
  • 1/3 כוס ברנדי או ליקר קפה- (אני הוספתי שיבס).
  • לקישוט-100 גרם שוקולד מריר מגורד גס למילוי וקישוט- לא חייבים.
  • קצת אבקת קקאו לקישוט.
סירופ קפה להרטבת הבסקויטים;
  • כ-8 כפיות סוכר,
  • 3 כפיות קפה מגורען,

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת קרם גבינת המסקרפונה: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, סוכר ואבקת פודינג וניל, מקציפים על מהירות בינונית גבוה, לקצפת יציבה

  • 02.

    לאחר מכן מנמיכים את המהירות ולהוסיף את גבינת המסקרפונה וסירופ הקפה המיועד לקרם ולערבב כדקה. (סירופ הקפה לקרם כאן מתחת).

  • 03.

    אופן הרכבת העוגה: לבסיס העוגה- מניחים את רינג העוגה על מגש או תבנית. לוקחים ביסקוט אחד אחד טובלים בקפה משני הצדדים בספירה של כ-2 שניות (לא לטבול יותר מידי אחרת הביסקוט יתפורר).

  • 04.

    מסדרים כך 2 שורות של ביסקוטים טבולים צמודים אחד ליד השני.

  • 05.

    מסדרים את שולי הביסקוטים: לחתוך את הביסקוטים ל-2 ולסדר מסביב לדופן התבנית ביסקוטים צמודים אחד לשני כשהחלק עם הסוכר שמצפה את הביסקוט צמוד לתבנית. (לא צריך להרטיב אותם). (מי שלא רוצה יותר על הסידור בשוליים).

  • 06.

    יוצקים בזהירות חצי מכמות קרם המסקרפונה וליישר עד שולי הביסקוטים. לפזר 50 גרם שוקולד מריר מגורד.

  • 07.

    שוב מרטיבים את הביסקוטים אחד אחד כמו שהסברתי ולסדר מעל הקרם, כך שהם יכסו את הקרם. (יתכן שצריך לחתוך בשורה הזו את גודל הביסקוטים כדי שיתאימו לכיסוי הקרם).

  • 08.

    מניחים מעל הביסקוטים את שאר הקרם וליישר עד שולי הביסקוטים. מפזרים מסביב לקרם את 50 גרם השוקולד המריר הנותר .

  • 09.

    מכניסים למקפיא למשך כ-3/4 שעה.

  • 10.

    לפזר באמצע קצת אבקת קקאו לקישוט. (ניתן לשמור את העוגה במקפיא עטופה היטב בניילון נצמד).

הכנת? כאן מדרגים
(239)