עוגת טירמסו מרשימה חגיגית וקלת הכנה.
כשמארחים ורוצים לפנק בקינוח טעים, עוגת הטירמיסו תמיד עושה את העבודה. הנה מתכון ממש פשוט להכנה
המרכיבים ל25 מנות:
- 2.5 חבילות בשקוטים 200 גרם כל חבילה= (סה"כ 500 גרם בסקוטים).
- 1.5 מכלי שמנת מתוקה להקצפה.
- 5 כפיות סוכר,
- 5 כפיות אבקת אינסטנט פודינג וניל או בטעם שוקולד לבן.
- 500 גרם גבינה מסקרפונה קולקשן - (או גבינת שמנת טבעית 30%).
- 2 כפיות קפה מגורען
- 4 כפיות סוכר,
- 1/4 כוס מים רותחים. (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית).
- 1/3 כוס מים רותחים, (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה)
- 1.5 כוסות מים קרים, (מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה).
- 1/3 כוס ברנדי או ליקר קפה- (אני הוספתי שיבס).
- לקישוט-100 גרם שוקולד מריר מגורד גס למילוי וקישוט- לא חייבים.
- קצת אבקת קקאו לקישוט.
- כ-8 כפיות סוכר,
- 3 כפיות קפה מגורען,
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת קרם גבינת המסקרפונה: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, סוכר ואבקת פודינג וניל, מקציפים על מהירות בינונית גבוה, לקצפת יציבה
-
02.
לאחר מכן מנמיכים את המהירות ולהוסיף את גבינת המסקרפונה וסירופ הקפה המיועד לקרם ולערבב כדקה. (סירופ הקפה לקרם כאן מתחת).
-
03.
אופן הרכבת העוגה: לבסיס העוגה- מניחים את רינג העוגה על מגש או תבנית. לוקחים ביסקוט אחד אחד טובלים בקפה משני הצדדים בספירה של כ-2 שניות (לא לטבול יותר מידי אחרת הביסקוט יתפורר).
-
04.
מסדרים כך 2 שורות של ביסקוטים טבולים צמודים אחד ליד השני.
-
05.
מסדרים את שולי הביסקוטים: לחתוך את הביסקוטים ל-2 ולסדר מסביב לדופן התבנית ביסקוטים צמודים אחד לשני כשהחלק עם הסוכר שמצפה את הביסקוט צמוד לתבנית. (לא צריך להרטיב אותם). (מי שלא רוצה יותר על הסידור בשוליים).
-
06.
יוצקים בזהירות חצי מכמות קרם המסקרפונה וליישר עד שולי הביסקוטים. לפזר 50 גרם שוקולד מריר מגורד.
-
07.
שוב מרטיבים את הביסקוטים אחד אחד כמו שהסברתי ולסדר מעל הקרם, כך שהם יכסו את הקרם. (יתכן שצריך לחתוך בשורה הזו את גודל הביסקוטים כדי שיתאימו לכיסוי הקרם).
-
08.
מניחים מעל הביסקוטים את שאר הקרם וליישר עד שולי הביסקוטים. מפזרים מסביב לקרם את 50 גרם השוקולד המריר הנותר .
-
09.
מכניסים למקפיא למשך כ-3/4 שעה.
-
10.
לפזר באמצע קצת אבקת קקאו לקישוט. (ניתן לשמור את העוגה במקפיא עטופה היטב בניילון נצמד).