עוגת גבינה שמנת קלילה שכולם יכולים להכין | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה שמנת קלילה שכולם יכולים להכין

קינוח לחג השבועות. עוגת גבינה מיוחדת.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה שמנת קלילה שכולם יכולים להכין
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל20 מנות / 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף, :

  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי 16%
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 כוס סוכר
  • ½ 1 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

  • 02.

    בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את גבינת השמנת ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומקציפים לקרם אוורירי וחלק.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין כל ביצה.

  • 04.

    בהדרגה ותוך כדי ערבול, מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

  • 05.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-75 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    01:15:00
  • 06.

    לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(469)