מתכון לעוגת גבינה שמונת הטעמים – עם עיטור שונה בכל חתיכה
בואו לצאת מהקופסה עם עוגת גבינה מהממת ועשירה בטעמים
המרכיבים ל12:
- מרכיבים לבסיס:
- 150 גרם פתי בר
- 75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך
- 30 גרם (3 כפות) סוכר חום דמררה
- 80 גרם חמאת תנובה, מומסת
- מרכיבים לעוגת הגבינה:
- 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן, בטמפ' החדר
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16%
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה השף הלבן 38%
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- מרכיבים לעיטור:
- כמה תותים, פרוסים
- 1 בננה, חתוכה לפרוסות דקות
- קצפת מ-1/2 מכל שמנת להקצפה השף הלבן 38%
- חופן אוכמניות או פטל
- 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים, קצוצים
- חופן ענבים ירוקים, חצויים
- חופן ענבים אדומים, חצויים
- 20 גרם שוקולד לבן, מגולף לתלתלים באמצעות קולפן ירקות
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את הביסקוויטים, האגוזים והסוכר וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת לחה.
-
02.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את התערובת. מהדקים היטב לתחתית בעזרת כף.
-
03.
מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל-10-5 דקות, עד שהג'לטין סופח את המים.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת הגבינה והנפוליאון.
-
05.
מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך 30-20 שניות, עד שהיא הופכת לשקופה ואין בה גושים. מוסיפים לה כמה כפות מבלילת הגבינה ובוחשים. יוצקים לקערת הגבינה, בהדרגה ותוך ערבוב, ובוחשים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
06.
מקציפים את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל במשך 4-3 דקות, עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה. מקפלים אותה לתוך בלילת הגבינה.
טיימר מופעל
-
07.
יוצקים את הקרם לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-6 שעות לפחות.
-
08.
מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים אותה ל-8 פרוסות. מקשטים כל פרוסה בעיטור שונה.