עוגת גבינה שמונת הטעמים - עם עיטור שונה בכל חתיכה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה שמונת הטעמים – עם עיטור שונה בכל חתיכה

בואו לצאת מהקופסה עם עוגת גבינה מהממת ועשירה בטעמים

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה שמונת הטעמים - עם עיטור שונה בכל חתיכה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל12:

  • מרכיבים לבסיס:
  • 150 גרם פתי בר
  • 75 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר חום דמררה
  • 80 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • מרכיבים לעוגת הגבינה:
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן, בטמפ' החדר
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16%
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה השף הלבן 38%
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • מרכיבים לעיטור:
  • כמה תותים, פרוסים
  • 1 בננה, חתוכה לפרוסות דקות
  • קצפת מ-1/2 מכל שמנת להקצפה השף הלבן 38%
  • חופן אוכמניות או פטל
  • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים, קצוצים
  • חופן ענבים ירוקים, חצויים
  • חופן ענבים אדומים, חצויים
  • 20 גרם שוקולד לבן, מגולף לתלתלים באמצעות קולפן ירקות
גודל תבנית: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון את הביסקוויטים, האגוזים והסוכר וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת לחה.

  • 02.

    מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את התערובת. מהדקים היטב לתחתית בעזרת כף.

  • 03.

    מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל-10-5 דקות, עד שהג'לטין סופח את המים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מערבבים בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת הגבינה והנפוליאון.

  • 05.

    מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך 30-20 שניות, עד שהיא הופכת לשקופה ואין בה גושים. מוסיפים לה כמה כפות מבלילת הגבינה ובוחשים. יוצקים לקערת הגבינה, בהדרגה ותוך ערבוב, ובוחשים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 06.

    מקציפים את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל במשך 4-3 דקות, עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה. מקפלים אותה לתוך בלילת הגבינה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    יוצקים את הקרם לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-6 שעות לפחות.

  • 08.

    מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים אותה ל-8 פרוסות. מקשטים כל פרוסה בעיטור שונה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)