מתכון לעוגת גבינה שוקולד ואגוזים ללא אפייה
שוקולדית, קרירה ומרעננת ואינה דורשת הפעלת תנור. פשוט מושלמת!
המרכיבים ל8:
- 50 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
- 150 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
- 100 גרם פירורי ביסקוויט (פתי־בר רגיל או כהה)
- ¼ כוס פקאנים קצוצים דק
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% / 38% השף הלבן
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 25%
- 5 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- פירורי שוקולד לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית מוארכת 10x30 ס"מ בחמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה - מהדקים את הנייר אל הדפנות. ממסים את החמאה עם 65 גרם שוקולד מעל אדים או במיקרוגל. טורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את פירורי הביסקוויט ואת הפקאנים ומערבבים היטב. מפזרים את התערובת על תחתית התבנית ומהדקים קלות לשכבה בעובי אחיד (היזהרו לא להדק את הפירורים לפלטה קשיחה).
-
02.
ממסים את השוקולד הנותר עם 3 כפות מהשמנת להקצפה מעל אדים או במיקרוגל, וטורפים לתערובת חלקה. בקערה בינונית מערבלים את הגבינה עם 4 כפות סוכר ועם תמצית הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה תוך ערבול. מקציפים את השמנת הנותרת עם כף הסוכר הנותרת לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה והשוקולד. מעבירים כפות־כפות מהתערובת לתבנית. מטלטלים מעט את התבנית כדי שתערובת הגבינה תתפשט ותמלא את כל שטח התבנית.
-
03.
זורים פירורי שוקולד (כדי להכין פירורים אני מגררת שורה של קוביות שוקולד על מנדולינה), מכסים ומקררים במשך 6 שעות לפחות כדי להניח לשכבת הגבינה להתייצב.
הידעת?
הצעת הגשה: מעבירים את העוגה למקפיא כשעתיים לפני ההגשה. מגישים את העוגה כשהיא קפואה למחצה.