מתכון לעוגת גבינה קרה עם אוכמניות
שבועות מגיע ואיתו עולה החשק לעוגות הגבינה, קבלו מתכון משובח לעוגת גבינה קרה

המרכיבים ל 10 מנות:
- 100 גרם אבקת סוכר (1 חבילה)
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
- 1 ביצה
- גרידת לימון מלימון אחד
- 500 גרם שמנת מתוקה של השף הלבן (2 מיכלים)
- 500 גרם גבינה תנובה 3%
- 280 גרם גבינת שמנת טבעית 30%
- 1 כוס סוכר
- 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גרם, בערך 5 כפות)
- 1 כפית ג'לטין
- 1/4 כוס חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה. שמים את החמאה, הקמח, גרדת הלימון ואבקת הסוכר במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת גרגרים. מוסיפים את הביצה, וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד.
-
02.
מעבירים את הבצק למקרר למנוחה של שעה.
-
03.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח, למלבן בעובי של חצי סנטימטר ומעבירים לתבנית.
-
04.
אופים את הבצק במשך 15 דקות עד שהוא שחום אבל לא שרוף. (רצוי לסובב את התבנית אחרי שש דקות אפיה כדי לקבל אפיה שווה של הבצק). נותנים לבצק להתקרר, ומחוררים בו עיגול עם רינג בקוטר 24 ס"מ.
טיימר מופעל
-
05.
מתחת לבסיס שנוצר מכניסים את התחתית של הרינג.
-
06.
את הבצק שנותר ולא הפך לתחתית, מפוררים בידיים ומשאירים בצד (אלו הפירורים שיפוזרו על העוגה יותר מאוחר).
-
07.
מניחים את השקף בתוך הרינג, בחלק הפנימי.
-
08.
ניגשים להכין את המילוי: מערבבים את הגבינות עם גרידת הלימון והאוכמניות בקערה.
-
09.
בקערה קטנה שופכים את החלב ומפזרים עליו את הג'לטין. מחממים בזהירות במיקרו.
-
10.
מורידים מהאש, ומערבבים את החלב עד שהג'לטין נמס.
-
11.
מערבבים את החלב לתוך מסת הגבינה.
-
12.
מקציפים את השמנת עם הסוכר והאינסטנט פודינג, עד לקצף יציב.
-
13.
מקפלים את השמנת לתוך הגבינות.
-
14.
מעבירים את כל המסה אל הרינג.
-
15.
מיישרים את החלק העליון ומפזרים שכבה נדיבה של פירורים.
-
16.
מעבירים את העוגה למקרר ללילה להתייצבות.