מתכון לעוגת גבינה עם תותים שלא דורשת אפייה כלל
עוגת גבינה יפיפייה ועם זאת, ממש לא מסובכת להכנה. בואו לחגוג את עונת התותים!
המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 18-20ס"מ:
- 180גרם (24 יח') עוגיות פתי בר
- 60 גרם חמאת "תנובה"
- 12 גרם אבקת ג'לטין + 4 כפות (60 מ"ל) מים
- 400 גרם יוגורט לבן טבעי (2 גביעים 3% ) "תנובה"
- 100גרם סוכר (1/2 כוס)
- כפית מחית / תמצית וניל
- 250 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 1 ק"ג תותים (כולל קישוט)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 2-3 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים תותים, מייבשים ובינתיים משאירים בצד.
-
02.
מכינים את תחתית העוגה: ממיסים במיקרו את החמאה. במעבד מזון טוחנים דק את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
-
03.
מעבירים את התערובת החולית לתוך רינג עם שקף או תבנית עם ניילון נצמד ומהדקים בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים לקירור.
-
04.
מכינים את מילוי הגבינה: בקערית מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים את היוגורט, הסוכר והווניל. לא מערבבים יותר מדי כדי לא ליצור בועות אויר.
-
06.
מחממים את הג'לטין שספג את הנוזלים במיקרוגל או על אש נמוכה עד ההמסה המלאה.
-
07.
מוסיפים שלוש כפות של תערובת היוגורט לתוך הקערית עם הג'לטין ומערבבים במרץ כדי לאחד את המרקמים.
-
08.
מסננים את תערובת הג'לטין ומוסיפים לקערת היוגורט. מערבבים היטב. דופקים את הקערה על השולחן על מנת לצמצם כמות של בועות אויר.
-
09.
בקערה אחרת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה.
-
10.
מקפלים את הקצפת לתוך תערובת היוגורט עד שמתקבל מוס אחיד.
-
11.
מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר, חותכים את התותים ומסדרים אותם עם החתך כלפי חוץ על דופן הרינג / התבנית.
-
12.
יוצקים מעל את המוס ומיישרים בעזרת לקקן. עוטפים את התבנית בניילון נצמד.
-
13.
מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר לעוד 2-3 שעות.
-
14.
לפני ההגשה מכינים את קישוט הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה הקרה עם הסוכר במשך כ- 3-4 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב.
טיימר מופעל
-
15.
מחלצים את העוגה מהתבנית, מזלפים את הקצפת ומקשטים בתותים חתוכים.
-
16.
שומרים במקרר בכלי אטום