עוגת גבינה עם תותים שלא דורשת אפייה כלל | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם תותים שלא דורשת אפייה כלל

עוגת גבינה יפיפייה ועם זאת, ממש לא מסובכת להכנה. בואו לחגוג את עונת התותים!

מאת: אולגה טוכשר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם תותים שלא דורשת אפייה כלל

המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 18-20ס"מ:

מרכיבים לתחתית (18-20ס"מ):
  • 180גרם (24 יח') עוגיות פתי בר
  • 60 גרם חמאת "תנובה"
מרכיבים למילוי גבינה:
  • 12 גרם אבקת ג'לטין + 4 כפות (60 מ"ל) מים
  • 400 גרם יוגורט לבן טבעי (2 גביעים 3% ) "תנובה"
  • 100גרם סוכר (1/2 כוס)
  • כפית מחית / תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 1 ק"ג תותים (כולל קישוט)
מרכיבים לקישוט קצפת:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 2-3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים תותים, מייבשים ובינתיים משאירים בצד.

  • 02.

    מכינים את תחתית העוגה: ממיסים במיקרו את החמאה. במעבד מזון טוחנים דק את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.

  • 03.

    מעבירים את התערובת החולית לתוך רינג עם שקף או תבנית עם ניילון נצמד ומהדקים בעזרת היד או תחתית כוס. מעבירים לקירור.

  • 04.

    מכינים את מילוי הגבינה: בקערית מערבבים את הג'לטין והמים ומשאירים בצד ל- 5-10 דקות כדי שהג'לטין יספח את הנוזלים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    בינתיים בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים את היוגורט, הסוכר והווניל. לא מערבבים יותר מדי כדי לא ליצור בועות אויר.

  • 06.

     מחממים את הג'לטין שספג את הנוזלים במיקרוגל או על אש נמוכה עד ההמסה המלאה.

  • 07.

    מוסיפים שלוש כפות של תערובת היוגורט לתוך הקערית עם הג'לטין ומערבבים במרץ כדי לאחד את המרקמים.

  • 08.

    מסננים את תערובת הג'לטין ומוסיפים לקערת היוגורט. מערבבים היטב. דופקים את הקערה על השולחן על מנת לצמצם כמות של בועות אויר.

  • 09.

    בקערה אחרת מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  • 10.

    מקפלים את הקצפת לתוך תערובת היוגורט עד שמתקבל מוס אחיד.

  • 11.

    מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר, חותכים את התותים ומסדרים אותם עם החתך כלפי חוץ על דופן הרינג / התבנית.

  • 12.

    יוצקים מעל את המוס ומיישרים בעזרת לקקן. עוטפים את התבנית בניילון נצמד.

  • 13.

    מקפיאים את העוגה במשך כשעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר לעוד 2-3 שעות.

  • 14.

    לפני ההגשה מכינים את קישוט הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה הקרה עם הסוכר במשך כ- 3-4 דקות עד שמתקבלת קצפת עמידה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 15.

    מחלצים את העוגה מהתבנית, מזלפים את הקצפת ומקשטים בתותים חתוכים.

  • 16.

    שומרים במקרר בכלי אטום  

הכנת? כאן מדרגים
(571)