עוגת גבינה ושוקולד טוקסידו בארבע שכבות | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טוקסידו בארבע שכבות

עשירה, יפיפיה וממכרת: עוגת 4 שכבות שוקולד וגבינה

מאת: שירה קרגילה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טוקסידו בארבע שכבות

המרכיבים ל12 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לתחתית בראוניז:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2/3 חבילה של 100 גרם חמאה (כ-66 גרם)
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • 2 כפות ליקר קפה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס קמח + כף קמח
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
לשכבת גבינה-שוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל (חצי פחית) חלב מרוכז
  • 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר קפה
  • 250 גרם גבינה
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
לשכבת מוס גבינה-וניל:
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי טראפלס:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית קפה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר קפה או ברנדי
לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

  • 02.

    לתחתית הבראוניז: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ו-66 גרם חמאה - ביחד עם אבקת הקפה, במיקרוגל או בסיר על אש קטנה.

  • 03.

    מערבבים לתוך תערובת השוקולד המומס את הליקר, הסוכר והמלח.

  • 04.

    מוסיפים את הביצים לתערובת - אחת אחת ומערבבים היטב לאחר תוספת כל ביצה. מערבבים פנימה את הקמח (רק עד שהקמח נעלם בעיסה).

  • 05.

    מוסיפים את 50 גרם השוקולד המריר הקצוץ הנוסף, ומערבבים קלות.

  • 06.

    מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית. אופים כ- 17 דקות, או עד שהבראוניז מקבלים מעטה אפוי (להיזהר לא לאפות יותר מדי!).

    טיימר מופעל
    00:17:00
  • 07.

    מאפשרים לבראוניז להצטנן לחום החדר, ורק אז מתחילים בהכנת תערובת הגבינה-שוקולד.

  • 08.

    לשכבת-גבינה-שוקולד– מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.

  • 09.

    ממיסים יחד 250 גרם שוקולד מריר ו-200 גרם חלב מרוכז בסיר קטן על אש קטנטנה על הכיריים.

  • 10.

    מוסיפים לתערובת השוקולד את הליקר ומערבבים היטב.

  • 11.

    מעבירים 250 גרם גבינה לבנה ו-200 גרם שמנת חמוצה לקערת מערבל. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד, את הביצים, סוכר-הוניל ו-1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 12.

    מעבירים את בלילת הגבינה-שוקולד אל מעל לתחתית הבראוניז המצוננת.

  • 13.

    מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור - כדי לספק לחות במהלך אפיית העוגה.

  • 14.

    אופים את העוגה כ- 35 דקות, או עד שהעוגה נראית אפויה, אם כי מרכזה עדיין מעט רוטט.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 15.

    מניחים לעוגה להצטנן לחום החדר – תחילה בתנור המכובה, ולאחר כ- 20 דקות, מחוץ לתנור.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 16.

    רק אחרי שהעוגה הצטננה לגמרי, מתחילים בהכנת מוס הגבינה:

  • 17.

    למוס גבינה: מקציפים יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 250 גרם גבינה, 1/4 כוס סוכר ו- 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג – עד לקבלת קציפה יציבה.

  • 18.

    מעבירים את מוס הגבינה לתבנית מעל שכבת עוגת הגבינה-שוקולד.

  • 19.

    מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של כשעה-שעתיים, ורק אח"כ מתחילים בהכנת ציפוי הטראפלס (גנאש שוקולד)..

  • 20.

    לציפוי הטרפאלס: בסיר קטן על אש קטנה ממיסים יחד (תוך ערבוב מתמיד) את השוקולד, השמנת, הקפה והמלח.

  • 21.

    לאחר שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת שוקולד-שמנת אחידה - מוסיפים פנימה את הליקר ומערבבים היטב.

  • 22.

    מאפשרים לגנאש להצטנן לחום החדר, ומוזגים אותו בעדינות מעל קרם הגבינה היציב.

  • 23.

    לקישוט לבבות משוקולד לבן– ממיסים את 50 גרם השוקולד הלבן במיקרוגל (בזהירות. כל כמה שניות להוציא ולוודא שהשוקולד לא נשרף).

  • 24.

    באמצעות כפית – יוצרים עיגולי שוקולד לבן במעגלים על גבי ציפוי השוקולד-טראפלס.

  • 25.

    מעבירים קיסם לאורך כל מעגל של עיגולי שוקולד לבן, באופן כזה שהקיסם יחצה תמיד את העיגולים במרכזם – ומקבלים לבבות.

  • 26.

    מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים ללילה שלם לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(88)