מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טוקסידו בארבע שכבות
עשירה, יפיפיה וממכרת: עוגת 4 שכבות שוקולד וגבינה
המרכיבים ל12 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2/3 חבילה של 100 גרם חמאה (כ-66 גרם)
- 1/2 כפית קפה נמס
- 2 כפות ליקר קפה
- 2/3 כוס סוכר
- 2 ביצים
- קורט מלח
- 1/3 כוס קמח + כף קמח
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 250 גרם שוקולד מריר
- 200 מ"ל (חצי פחית) חלב מרוכז
- 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר קפה
- 250 גרם גבינה
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 200 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/4 כפית קפה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות ליקר אמרטו או ליקר קפה או ברנדי
- 50 גרם שוקולד לבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
-
02.
לתחתית הבראוניז: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ו-66 גרם חמאה - ביחד עם אבקת הקפה, במיקרוגל או בסיר על אש קטנה.
-
03.
מערבבים לתוך תערובת השוקולד המומס את הליקר, הסוכר והמלח.
-
04.
מוסיפים את הביצים לתערובת - אחת אחת ומערבבים היטב לאחר תוספת כל ביצה. מערבבים פנימה את הקמח (רק עד שהקמח נעלם בעיסה).
-
05.
מוסיפים את 50 גרם השוקולד המריר הקצוץ הנוסף, ומערבבים קלות.
-
06.
מעבירים את תערובת הבראוניז לתבנית. אופים כ- 17 דקות, או עד שהבראוניז מקבלים מעטה אפוי (להיזהר לא לאפות יותר מדי!).
טיימר מופעל
-
07.
מאפשרים לבראוניז להצטנן לחום החדר, ורק אז מתחילים בהכנת תערובת הגבינה-שוקולד.
-
08.
לשכבת-גבינה-שוקולד– מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.
-
09.
ממיסים יחד 250 גרם שוקולד מריר ו-200 גרם חלב מרוכז בסיר קטן על אש קטנטנה על הכיריים.
-
10.
מוסיפים לתערובת השוקולד את הליקר ומערבבים היטב.
-
11.
מעבירים 250 גרם גבינה לבנה ו-200 גרם שמנת חמוצה לקערת מערבל. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד, את הביצים, סוכר-הוניל ו-1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
12.
מעבירים את בלילת הגבינה-שוקולד אל מעל לתחתית הבראוניז המצוננת.
-
13.
מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור - כדי לספק לחות במהלך אפיית העוגה.
-
14.
אופים את העוגה כ- 35 דקות, או עד שהעוגה נראית אפויה, אם כי מרכזה עדיין מעט רוטט.
טיימר מופעל
-
15.
מניחים לעוגה להצטנן לחום החדר – תחילה בתנור המכובה, ולאחר כ- 20 דקות, מחוץ לתנור.
טיימר מופעל
-
16.
רק אחרי שהעוגה הצטננה לגמרי, מתחילים בהכנת מוס הגבינה:
-
17.
למוס גבינה: מקציפים יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה עם 250 גרם גבינה, 1/4 כוס סוכר ו- 1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג – עד לקבלת קציפה יציבה.
-
18.
מעבירים את מוס הגבינה לתבנית מעל שכבת עוגת הגבינה-שוקולד.
-
19.
מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות של כשעה-שעתיים, ורק אח"כ מתחילים בהכנת ציפוי הטראפלס (גנאש שוקולד)..
-
20.
לציפוי הטרפאלס: בסיר קטן על אש קטנה ממיסים יחד (תוך ערבוב מתמיד) את השוקולד, השמנת, הקפה והמלח.
-
21.
לאחר שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת שוקולד-שמנת אחידה - מוסיפים פנימה את הליקר ומערבבים היטב.
-
22.
מאפשרים לגנאש להצטנן לחום החדר, ומוזגים אותו בעדינות מעל קרם הגבינה היציב.
-
23.
לקישוט לבבות משוקולד לבן– ממיסים את 50 גרם השוקולד הלבן במיקרוגל (בזהירות. כל כמה שניות להוציא ולוודא שהשוקולד לא נשרף).
-
24.
באמצעות כפית – יוצרים עיגולי שוקולד לבן במעגלים על גבי ציפוי השוקולד-טראפלס.
-
25.
מעבירים קיסם לאורך כל מעגל של עיגולי שוקולד לבן, באופן כזה שהקיסם יחצה תמיד את העיגולים במרכזם – ומקבלים לבבות.
-
26.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים ללילה שלם לפחות.