עוגת גבינה וגזר
אחת מעוגות הגבינה הכי מיוחדות שיש: מתכון של יונית צוקרמן לעוגת גבינה וגזר מרשימה לחג השבועות. לא תאמינו כמה פשוט וקל להכין אותה.

המרכיבים ל 12-14:
- 3 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית שטוחה קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כוס צימוקים קצוצים
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים
- 1 כוס גזר קלוף, מגורר דק
- 1 כוס תפוח קלוף, מגורר גס
- 5 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה "השף הלבן"
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 2 גביעים (400 מ״ל) שמנת חמוצה 15%
- 1 כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת בלילת הגזר: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית. בקערת מערבל עם וו הקצפה מקציפים ביצים עם סוכר כ-5-6 דקות במהירות גבוהה. מנמיכים מהירות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית.
טיימר מופעל
-
02.
הכנת בלילת הגבינה: בקערת מערבל עם וו הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות במהירות גבוהה לעיסה אוורירית יציבה. מנמיכים מהירות, מוסיפים בלילה להכנת עוגה וקמח, מערבלים לבלילה אחידה ויוצקים על בסיס הגזר. בעזרת שיפוד מערבבים בין שתי הבלילות ליצירת אפקט שיש. אופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת. משאירים תנור פועל.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים בקערה שמנת חמוצה ואבקת סוכר. מורחים את פני העוגה ומחזירים לתנור ל-5 דקות אפייה. מצננים 15 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
טיימר מופעל