מתכון לעוגת גבינה בציפוי קרם שמנת
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבסיס
- כוס קמח תופח
- 2 חלמונים
- 100 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר
למלית
- 750 גרם גבינה לבנה
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 1/3 כוס סוכר
- 50 גרם חמאה
- 2 חלמונים
- 4 חלבונים
לציפוי
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180-200 מעלות. התחתית:
-
02.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והחלמונים לעיסה חלקה.
-
03.
מוסיפים את הקמח.
-
04.
משטחים בתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שמשחים (כ 15-20 דקות). המלית:
טיימר מופעל
-
05.
מקציפים חלבונים עם 2 כפיות סוכר, שומרים בצד.
-
06.
בקערה מערבבים חמאה, חלמונים וסוכר.
-
07.
בקערה נוספת מערבבים את הגבינה והפודינג.
-
08.
מאחדים את תערובת החמאה עם תערובת הגבינה.
-
09.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.
-
10.
שופכים את המלית על התחתית ומכניסים לתנור בחום 175 מעלות, כעבור 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל150 עד שהעוגה משחימה. הציפוי:
טיימר מופעל
-
11.
מערבבים את חומרי הציפוי.
-
12.
כשהעוגה מוכנה מורחים את השמנת על העוגה ומחזירים לתנור למשך 3-4 דקות.
טיימר מופעל
-
13.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת פתוחה.
הכנת? כאן מדרגים