עוגת גבינה ואוכמניות – מתכון למנה טעימה במיוחד | השף הלבן

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגה מעולה ויפה להגשה

מאת: שרה ברקוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה ואוכמניות

המרכיבים ל תבנית מס´ 26 10 מנות:

  • 1 שקית (14 גר´) ג´לטין נטול טעם
ציפוי
  • 1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קופיטורת אוכמניות (300-400 גר´)
  • כפית ג´לטין
  • 1/4 כוס מים רותחים
תחתית:
  • 3 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כוס קמח תופח
מלית:
  • שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות סוכר וניל
  • 2 חבילות גבינה לבנה 5%/9% תנובה
  • 3/4 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחתית:להקציף חלבונים וסוכר, בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את השמן בהדרגה ולהוסיף לקערת הקצף. להוסיף את הקמח ולקפל עד קבלת עיסה אחידה.מעבירים לתבנית מס´ 26 משומנת ואופים 15-20 דק´ בחום בינוני (175).

  • 02.

    הכנת המלית:שמים בקערה את השמנת, החלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם חלק. מערבבים את הגבינה ולהוסיף לקרם.

  • 03.

    מבליעים את הג´לטין במים החמים עד שימס כליל, מוסיפים לקרם הגבינה ומוודאים שיתאחדו היטב. לשים בצד מעט מהקרם לקישוט והשאר לשטח על העוגה האפויה ולהכניס למקרר כשעה.

  • 04.

    ציפוי:1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קופיטורת אוכמניות (300-400 גר´),1 כפית ג'לטין,1/4 כוס מים רותחים,שמים בקערה את האוכמניות ממיסים את הג´לטין ולהוסיף לאוכמניות, מערבבים היטב.

  • 05.

    מקשטים את העוגה עם הקרם מסביב עם מזלף ויוצקים את האוכמניות במרכז העוגה משטחים יפה מסביב.

  • 06.

    שומרים במקרר את העוגה 24 שע’ לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(763)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.