עוגת גבינה בטעם תות שדה מושקעת ויפה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בטעם תות שדה

עוגת גבינה וסירופ תותים בציפוי שמנת, עוגה אוורירית ועשירה בטעם פירותי לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בטעם תות שדה

המרכיבים ל 12 מנות/תבנית 26 רינג עמוקה:

  • 7 ביצים מופרדות
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 חבילה של אינסטנט פודינג בטעם וניל- שוקולד
  • 50 גרם סירופ תות או תמצית תותים
  • 2 מיכל שמנת חמוצה
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

     מקציפים 7 חלבונים במערבל עם 1/2 כוס סוכר לקציפה גמישה ולא קשה במיוחד.

  • 02.

    שופכים לקערה גדולה 750 גרם גבינה לבנה.

  • 03.

     מוסיפים חלמון חלמון וטורפים לתוך הגבינה, מוסיפים 1 כוס סוכר תוך עירבוב מתמשך עד לקבלת עיסה חלקה.

  • 04.

     מוסיפים 1 גביע שמנת חמוצה וממשיכים לערבב, מוסיפים את חצי הצנצנת או סירופ התות שיצרתם לתוך העיסה עד לקבלת מירקם אחיד.

  • 05.

     מקפלים בעדינות את אבקת הפודינג אל עיסת הגבינה, מוסיפים את הקמח התופח תוך כדי ערבוב קל.

  • 06.

     מוסיפים ומקפלים גם את קציפת החלבונים לתוך העיסה בעדינות, כדי לא להצניח את האויר שנוצר בקציפה.

  • 07.

     מסדרים תבנית חישוק על תבנית מלבנית מרופדת בניר פרגמנט משומנת ומקומחת, מסביב לתבנית בבסיסה, מהדקים רצועת נייר אלומיניום כדי שהעיסה לא תתפזר מהתבנית.

  • 08.

     לחמם תנור מראש ל-180 מעלות צלסיוס.

  • 09.

     לצקת את העיסה לתוך התבנית. 10 לשטח את פני העוגה עם קלף פלסטיק או פלטה.

  • 10.

     אופים עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. כשהעוגה כמעט מוכנה- לערבב 1 גביע שמנת ב- 3 כפות סוכר, למרוח על העוגה החמה והוסיף לאפות עוד כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

     לפתוח מעט את התנור ולתת לעוגה להצטנן בתוך התנור.

  • 12.

     להכניס לאחר צינון את העוגה מכוסה למקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(52)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.