מתכון לעוגת גבינה אפויה על בצק שקדים
הגיע הזמן לשדרג את עוגת הגבינה שלכם עם בסיס בצק שקדים! איך עושים את זה? עם המתכון שלנו לעוגת גבינה נפלאה ופשוטה להכנה על קלתית בצק פריכה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק
- 1/2 1 כוס קמח
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס שקדים מולבנים
- 100 גרם חמאת תנובה קרה
- 2 כפות מים
למלית
- 750 גרם גבינת תנובה 5%
- 1 גביע שמנת תנובה
- 2 כפות קורנפלור
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 כף גרידת לימון
לציפוי
- 2 גביעי שמנת תנובה
- 4 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד המזון עד להיווצרות כדור בצק אחיד.
-
02.
מרפדים בבצק את תחתית התבנית, דוקרים מעט בעזרת מזלג בכמה מקומות ומקררים במקרר כשעה.
-
03.
אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את הגבינה, שמנת, גרידת הלימון, חלמונים והקורנפלור לתערובת אחידה.
-
05.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף קשה ויציב.
-
06.
מקפלים לתוך הבלילה.
-
07.
יוצקים את הבלילה מעל הבצק האפוי ואופים כ- 40 דקות בחום של 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
08.
מערבבים את השמנת והסוכר ומורחים מעל העוגה.
-
09.
אופים כ-5 דקות בחום של 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
10.
שומרים בקירור.
הכנת? כאן מדרגים