מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה ויפה
מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה ויפה בהכנה פשוטה – רק להקציף, לערבב ולהכניס לתנור. עוגה קלאסית לחג שבועות או לאירוח באירועים מיוחדים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל20:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/4 כוס סוכר לתערובת
- 3 חבילות סוכר וניל
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1 חבילה שמנת חמוצה
- 1/2 כוס קמח תופח
- מעט לימון מגורד + מיץ לימון (לפי הטעם)
- כפית תמצית וניל
- 5 ביצים - להפריד
- 1 כוס סוכר להקצפת החלבונים
- לקישוט - אבקת סוכר / ריבה
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף חזק.
-
02.
מערבבים את כל שאר החומרים עם החלמונים.
-
03.
מוסיפים את הקצף לתערובות ומעבירים לתבנית.
-
04.
אופים 50 דקות ב-180 מעלות כאשר את התבנית שמים בתוך תבנית עם שתי כוסות מים.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר האפייה משאירים שעה בתנור בלי לפתוח את התנור.
-
06.
בהצלחה :)
הכנת? כאן מדרגים