מתכון לעוגת גבינה כשרה לפסח
עוגה מפנקת, רכה ועשירה, שאיננה זקוקה לציפוי. מתאימה לאירוח בימי חול המועד או לקינוח סעודת ליל הסדר לכל המשפחה!
המרכיבים ל12:
- 5 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים ולחלמונים
- ¼1 כוסות סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון
- ½ כוס קמח תופח לעוגות - כשר לפסח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תחתית תבנית קפיציתבקוטר 24 ס"מ במלבן של נייר אפייה ומהדקים סביבה את מסגרת התבנית. מחממים אתהתנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מונחת במדף האמצעי.
-
02.
מקציפים את חלבוני הביצים עם ½ כוססוכר לקצף גמיש ומבריק. בקערה שנייה מערבלים יחד גבינה, חלמונים, שארית הסוכר, וניל,קליפת לימון, מיץ לימון וקמח תופח לפסח לתערובת חלקה. מקציפים את השמנתלקצפת יציבה בקערה שלישית.
-
03.
מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינהומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהיא מעורבבת למחצה. מוסיפים את קצף החלבוניםומערבבים בתנועות קיפול במרית לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
-
04.
מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת.מניחים את תבנית העוגה על תבנית התנור ואופים במשך 25 דקות. מושכים את תבנית התנורהחוצה ומעבירים להב סכין בין שולי העוגה לדפנות התבנית (טריק שמאפשר תפיחה אחידה ומונעסדקים). מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30 דקות נוספות או עד שמרכז העוגהכמעט יציב. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו למשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את העוגהמהתנור ומצננים לגמרי. מכסים ומקררים במשך 12 שעות לפחות לפני ההגשה.
-
06.
מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת ופירות טריים.
-
07.
בתאבון!