מתכון לעוגת גבינה עם תחתית פיסטוק וציפוי שוקולד
כמה שהיא מרשימה, ככה היא לא מסובכת להכנה! עוגת גבינה אפויה עם תחתית פיסטוקים פריכה וציפוי שוקולד חלומי
המרכיבים ל8-10:
- 6 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים טחונים
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
- 1 גביע קרם פרש השף הלבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת להקצפה קרם וניל השף הלבן
- חופן פיסטוקים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית ומחממים תנור לחום 170 מעלות.
-
02.
מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עם וו הקצפה במשך שש דקות עד לקבלת קצף יציב.
-
03.
מקפלים פנימה את שאר מרכיבי התחתית, יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות עד להתייצבות התחתית. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את המים והג'לטין ומניחים בקערה בצד.
-
05.
טורפים בקערה את הבלילה להכנת עוגת הגבינה, הסוכר וקרם הפרש.
-
06.
מחממים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרוגל לקבלת נוזל חלק. מוסיפים לקערת מלית הגבינה תוך טריפה.
-
07.
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מאחדים בתנועות קיפול עם בלילת הגבינה.
-
08.
יוצקים את המלית שהתקבלה על תחתית העוגה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לחצי שעה.
-
09.
הכנת הציפוי: מחממים על להבה נמוכה את השמנת והשוקולד עד לקבלת רוטב שוקולד אחיד. מניחים על העוגה הקרה ומיישרים את הציפוי.
-
10.
מכסים את העוגה בניילון ומקפיאים ל-3 שעות לפחות.